Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Imagineaza-ti ca realitatea asta in care traiesti zi de zi e doar un voal tras peste constiinta ta si imagineaza-ti ca in anumite conditii ai putea sa vezi prin el ca printr-o apa limpede. Ca intelegand fibra si procedeele din care e construit ai putea sa il descosi si sa te uiti dincolo - de perdea. O perdea ce nu e tocmai fina ci e proiectata tridimensional in jurul constiintei tale.


Constiinta care din lipsa unui termen mai bun poate fi asemanata imagistic sau conceptual cu un spirit sau o fiinta de lumina.


Imagineaza-ti ca aceasta proiectie nu e doar o proiectie de lumina ce compune o iluzie holografica prin care sa poti baga mana si sa treci dincolo ci e o proiectie a unor campuri de energie foarte puternice ce te tin tintuit in mijlocul perfect al lor, in centrul perspectivei.


O perspectiva ce se schimba, adapteaza, mereu cu mai multe cadre pe milisecunda decat poti tu observa in timp real si care e moderata de un computer cuantic cu o viteza de procesare foarte mare. Acest computer fiind creierul. Din cauza ca el e proiectat in jurul tau la fel ca restul peisajului, din unde de energie, el e un perfect instrument cuantic de calcul si rearanjare a unghiurilor perspectivei, astfel incat tu nu poti razbate printre frame-urile de energie ce structureaza realitatea.


Dar nu doar atat. Imagineaza-ti ca la fel cum o imagine bidimensionala poate fi proiectata pe un perete, dintr-o dimensiune tridimensionala, la fel si voalul realitatii tridimensionale poate fi proiectat dintr-o dimensiune patrudimensionala - pe nici un perete ci - perfect in jurul tau.


Dar nu doar pentru ca se poate.


Ci pentru ca e chiar necesar pentru a creea aceasta perfecta senzatie de profunzime, adancime si realitate a voalului. E necesar ca el sa fie proiectat dintr-o dimensiune superioara. La fel cum o linie sau un patrat, obiecte 2D, sunt scufundate perfect intr-un plan bidimensional atunci cand acesta e proiectat dintr-o raza de lumina tridimensionala, la fel si o proiectie patrudimensionala va scufunda perfect un subiect in treidimensiuni. Sau poate nu perfect. Daca subiectul nu e tridimensional.



Luand analogia Flatland, un obiect tridimensional ajuns acolo nu poate fi perceput complet din cauza ca perspectivele 2D sunt prea mici/putine/inguste ca sa il contina.


Tot la fel, un spirit ajuns intr-un mediu 3D nu poate fi incadrat complet de peisajul proiectat asupra sa pentru ca perspectivele perceptiei sale 4D sunt prea mari pentru a-l pacali ca aceasta e realitatea. Si totusi, cu ajutorul computerului cuantic ce adapteaza/updateaza constant perspectiva si umple golurile lasate de unghiurile lipsa, majoritatea constiintelor sunt, pacalite sa se simta ca acasa in vartejurile energetice si pulsatorii proiectate asupra lor. Da' nu chiar toate.






Topicul se vrea a fi un exercitiu de imaginatie completat de detalii tehnice, oricat de ciudat ar suna combinatia, pentru a putea ajunge la un fel de sinteza coroborand informatii din mai multe unghiuri.


Detaliile vor urma iar cine e interesat poate sa participe constructiv.
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Schimbarile de dimensiune ale OZN-urilor, cresterile si descresterile, materializarile si dematerializarile ar putea fi un indiciu ca ele sunt entitati dintr-un univers 4D (sau+) care interactioneaza cu noi in universul nostru 3D.

 

O analogie: daca eu din 3D as introduce degetul meu intr-un univers plat 2D (Flatland) locuitorii acelei lumi ar vedea un cerc care se mareste si apoi scade. Atat. Ar zice ca e un OZN. Le-ar parea bizar. Pentru ca ele nu pot vdea intreg corpul meu.

 

Tot asa pot fi si OZN-urile: entitati dintr=un univers paralel cu o dimensiune in plus (sau mai multe).

 

Asta nu exclude proiectia holografica.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Just a ride

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

E interesant topicul si logic.

Parca am deschis si eu un topic....realatia spirit materie. Nu mai stiu daca l-am deschis sau a fost intentie.

Oricum e in acelasi trend.

Daca materia este o iluzie, de ce este.

Care e scopul, si cine sau ce ne mentine in ea?

Sau care ar fi consecintele iesirii din aceasta iluzie.

Se mai numeste ....valurile Mayei.

Iluzia materiei e stiuta dintotdeauna de initiati.

Iar constientizarea acestei adevarate realitati se spune ca e teribila. Lasind la o parte discutia teoretica.

Am adus vorba de asta in mai multe posturi. Ca materia este o iluzie.

Am avut flasuri in care am inteteles fenomenul. In mai multe moduri.

Viziunea cu dimensiunile explica ceva dar nu expica de ce nu realizam ca sintem cu spiritul in dimensiunea 4 sau 5?

Spectrul elmg nu e in sistemul tridimensional, cu toate ca se lucreaza cu acest sistem tri cind se lucreaza cu cimpurile elmg.

 

Cumva realizarea ca materia tridimensionala e o iluzie, ar putea duce la....iesirea din social? Cu consecintele de rigoare.

Cumva ar fi mai bine fenomenul constientizarii sa fie in masa?

asazisii nebuni ar putea fi printre persoanele ce inteleg asta?

Editat de NASTYPRIMUL
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ok. Deci. Teoria universului holografic a fost propusa prima data de Michael Talbot prin cartea sa cu un titlu total neasteptat - Universul Holografic - in care el evidentiaza paralelele le dintre misticismul antic si mecanica cuantica. In aceasta carte el expune un model teoretic al realitatii care sugereaza ca universul fizic e akin pardon.gif cu o holograma. Adica se aseamana foarte mult. In acest model de interpretare a realitatii, perceptiile extrasenzoriale, telepatiile si alte fenomene paranormale sunt perfect perfect perfecte, adica valabile, si sunt un produs sau mai bine zis o calitate al acestei realitati hologramice.


Cartea sa, fara a exagera decat un pic, e una foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte buna. Si dupa cateva citiri bune, pentru ca e destul de mult de inteles din prima, incepe sa ti se deschida un pic perceptia asupra a despre cum sau ce ar putea sa fie vorba cu realitatea asta. Adica, careeeiii faaazzaa ?



21lk939.jpg



Incepand cu inceputul deacuma, o holograma e o holograma. Toata lumea stie in ziua de azi ce e aia o simpla mica si nevinovata holograma. De la actsibilduri cu semnul nokia si pana la printsesa Leia care i-a aparut lu Obi Wab Kenobi rugandul frumos sa asa, ca el e ultima ei sansa si sa se duca sa rezolve treburile pentru ca venea nenea ala ca sa. In fine. Deci toata lumea stie.


O holograma e o proiectie de lumina ce face ca toata chestia sa se vada ca si cum n-ar fi o proiectie de lumina. Din orice unghi te uiti nu poti sa vezi, cum dreaq o facut-o ?



2nlcq5j.jpg149cmlh.jpg



Chestia asta care ii zice holograma acuma contine doua aspecte. Partea proiectata pe care o vezi, si partea neproiectata care proiecteaza partea proiectata ea nefiind proiectata desi pentru a exista si ea tre sa fie proiectata de ceva sau cineva cum ar fi. Un monstru negru. Aceasta parte din proiect neproiectata se numeste informatie, si pentru ca holograma sa poata exista aceasta informatie trebuie sa fie iluminata de o raza laser, sau lumina zilei in cazul nokia, pentru ca apoi sa poata arunca wuu(f) o imagine tiridimensionala in perspectiva cetateanului.


Pornind de la aceasta teorie a informatiei care preexista in universul nostru inainte de a exista orice altceva s-a eliberat din cusca intunericului ipoteza holografica.


Pentru ca informatia chiar preexista pentru ca ea e cea care structureaza obiectele ca fiind cumva diferite intre ele adica un papuc nefiind un pantof, sau cam asa ceva, sau o vaza nefiind un metrou. Astfel informatia in universul nostru e perfect evidenta, zic si eu, in faptul ca putem distinge obiectele sau zilele (sau nu) intre ele prin faptul ca sunt diferite si adica prin faptul ca au alt cod de informatie in structura lor. Altfel totul ar putea fi un mambojambo sau o kawabanga. Prin faptul.


Trecand de la informatie, la coada monstrului negru ce a proiectat universu, adica la coada lui vizibila care e chiar gaurile negre invizibile, care cu siguranta exista chiar daca nu se vad si cine mai vrea haine noi sa vina la facempentruimparatcompanylacomandasiculoarepreastridentacadeaianuovezi, asa trecand, de la informatie la gaurile negre s-a gandit lumea din stiinta ca odata ce informatia exista ea nu mai poate fi distrusa.


Adica, ca gaurile negre mancacioase pot manca volumul, forma, masa materiei dar nu pot manca si codul lor informational, pentru ca el... chiar... nu prea am inteles de ce, dar cred ca pentru ca el, codul, exista inaintea materiei tridimensionale si astfel el nu poate fi distrus in acest univers tridimensional prin procesele sale tridimensionale pe care tot el, codul, le genereaza. Sau cam asa ceva.


Deci gandindu-se la Nibbler oamenii de stiinta au avut un moment din ala care te face sa iti dai seama de anumite lucruri pe nume... dejavue. Ei si-au dat seama ca informatia nu se poate distruge asa ca ea trebuie sa ramana cumva pe geamul gaurii negre odata ce obiectele mancate vor fi dispare vue. Pe geamul ce ii spune orizontul gaurii negre.



mc3ce1.jpgwjjocp.jpg



Vizualizand asta ei si-au data seama ca felul cum s-a stocat informatia acolo seamana destul de bine cu felul in care e stocata informatia pe filmul holografic - acesta fiind baza informatica a hologramei. Luand din fata si ducand in spate, din orizontul gaurii negre in culise, s-a realizat ca procedeul poate foarte bine justifica modul cum informatia poate fi in exteriorul universului ca o musca pe un geam si tragandu-i o lanterna in ochi sa o proiectezi intr-un model 3d. (total invers intuitiv dar era vorba despre raza)


Argumentul fiind ca pentru a avea o camera cu obiecte si oameni si elefanti si dulciuri in ea informatia nu trebuie sa fie voxelata (nu vio) ci e destul sa fie pixelata. Dar nu e doar destul ci e chiar suficient sau deja necesar pentru ca daca e voxelata e deja mult prea multa informatie pentru a descrie sau structura obiectele din jur.




2irap74.jpg21j9h7c.jpg



In plus oamenii de stiinta vor sa incerce sa precizeze ca universul nostru ar putea fi rezultat dintr-o explozie a unei stele patru dimensionale formand astfel o gaura neagra tri sau patru (cine mai stie) dimensionala. In acest caz, geamul patrudimensional va fi suportul codului pentru a proiecta holograma tridimensionala a realitatii. Noastre.



246jh8x.jpg

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Zicea Dan Farcas in revista Magazin ca alienii au spus unor rapiti ca ei sunt superconstiinte care au invatat sa treaca prin materie. Am putea si noi asta?

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca da, si mai cred ca unii chiar fac asta destul de des.


Cumva realizarea ca materia tridimensionala e o iluzie, ar putea duce la....iesirea din social? Cu consecintele de rigoare.

Cumva ar fi mai bine fenomenul constientizarii sa fie in masa?

asazisii nebuni ar putea fi printre persoanele ce inteleg asta?

 

Cine stie ? Sa raspunda !


............

 

O foaie subtire a realitatii. Un video total neconcludent dar foarte interesant despre informatia ca si baza a realitatii holografice.

 

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

O hologramă este, simplu spus, o imagine tridimensională realizată cu ajutorul unui laser şi trebuie să facem distincţia dintre o hologramă şi "modelul holografic". Michael Talbot ne spune în chiar primul capitol al cărţii sale, Universul Holografic, că tridimensionalitatea nu este singurul aspect spectaculos al hologramelor. Un aspect şi mai spectaculos e că dacă un film holografic conţinând imaginea unui obiect oarecare este tăiat în jumătate şi apoi iluminat cu un laser, fiecare jumătate conţine încă întreaga imagine a obiectului. Apoi dacă jumătăţile sunt divizate iarăşi, obiectul poate fi reconstruit din fiecare porţiune a filmului sau, pe scurt, fiecare fragment mic dintr-un mic film holografic conţine toate informaţiile întregului.

Pornind de aici, modelul holografic ar fi ideea că universul însuşi ar fi un fel de hologramă imensă, un fel de "iluzie splendid detaliată" în sensul că tot ceea ce constituie lumea noastră reală ar fi doar proiecţii ale unui nivel de realitate situat dincolo de al nostru, dincolo de spaţiu şi timp.

Ei şi aici trebuie să-i menţionăm pe marele fizician David Bohm şi pe Karl Pribram, celebru neurofiziolog la Universitatea Standford, ca fiind promotorii acestui model.

 

Dar hai să vedem ce spune însuşi Pribram într-un interviu din "Psychology Today":

Nu este vorba despre faptul că lumea aparenţelor este greşită, nu este vorba despre faptul că nu există obiecte acolo afară, pe un nivel al realităţii. este vorba că dacă pătrunzi dincolo şi priveşti universul printr-un sistem holografic, ajungi la o concepţie diferită, la o realitate diferită. Şi această realitate poate explica lucruri care au rămas până acum inexplicabile ştiinţific: fenomenele paranormale, sincronismele, coincidenţa evident plină de înţeles a evenimentelor.

 

O serie de savanţi au îmbrăţişat acest model, încercând astfel să explice o serie de fenomene inexplicabile anterior:

*Kenneth Ring, fiziolog şi preşedintele International Association for Near-Death Studies (cel puţin la data la care Talbot a scris cartea), crede că experienţele din pragul morţii ar putea fi explicate prin modelul holografic şi că aceste experienţe, precum şi însăşi moartea, n-ar fi decât trecerea unei conştiinţe de pe un nivel pe altul al hologramei realităţii.

*Stanislav Grof, psihiatru şi şeful cercetării psihiatrice de la CCPM, spune că modelul holografic poate explica lucruri precum experienţele arhetipale, inconştientul colectiv sau alte fenomene care ţin de stările de conştienţă modificată.

*Fizicianul Fred Wolf crede că modelul holografic explică visele lucide şi că acest model ne va permite să dezvoltăm o fizică a conştiinţei.

*Fizicianul David Peat susţine că sincronicităţile pot fi explicate prin intermediul modelului holografic.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca holograma asta e proiectata de o alta civilizatie, atunci e imposibil sa iesim vreodata din holograma.

Ei uite de asta mi-era frică! Anume că din "modelul holografic" s-ar ajunge la ideea că realitatea în care trăim ne-ar fi "proiectată" de altă civilizaţie (sau de ce nu, de a noastră, din viitor) şi astfel o să vină lupini să ne spună că treaba e exact cum o văzu el în filmul ăla cu etaju al treişpelea!biggrin.png

Bohm cre' că s-ar răsuci în mormânt :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×