Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
samsara

Frauda Orange

Rate this topic

Recommended Posts

Deci sunt super suparata, sunt muta de uimire, de indignare, nu mai am cuvinte.

Azi la ora 14:36 de minute am primit urmatorul mesaj de la numarul 200 ( eu sunt abonata in reteaua Orange):

 

"Contul utilizatorului PrePay cu numarul de telefon 0754600204 a fost reincarcat cu 22,7 EUR ( din care 2,7 EUR bonus)."

M-am uitat speriata pe telefon, nu apasasem nicio tasta, nu sunasem niciunde, nu trimisesem nici un sms ca sa reincarc vreun numar. Nici macar nu cunosc numarul. Am sunat la 415 la Cronos cam pe la 14:40, era actualizat in timp real si nu-mi aparea niciun cost suplimentar in afara de 5 eurocenti un sms trimis in alta retea. Cand m-am intalnit cu sotul si el avea acelasi mesaj. Acasa cand am ajuns am intrat pe contul nostru Orange de pe internet ( am primit de la Orange oferta de a primi si plati factura on-line si ne-a fost comod asa). Ei bine SURPRIZA acolo se vedeau tranzactiile si reincarcarile PrePay de pe telefonul meu si de pe telefonul sotului, dar si tentative inca de ieri cu reincarcari de 30 euro cu cardul, doar ca nu a fost finalizat.

Sunt si mai suparata deoarece in aprilie anul trecut am patit aceeasi chestie dar cu 10 euro, doar ca nu am suspectat contul de internet. Acum realizam ca a fost spart contul, ca securitatea Orange e VARZA. Am sunat si anul trecut si nu au rezolvat nimic, pana la urma am platit cei 10 euro ca deh prin contract eram obligati. Acum aveam aproape 50 de euro. Maine cat o sa fie, 1000 euro?

Am sunat la Realtii cu clientii, ne-au zis sa facem Reclamatie. Am facut Reclamatie prin e-mail, nu am primit niciun raspuns inca. Am mai sunat la Relatii si ne-au zis ca putem primi raspunsul in 6-7 zile si printre altele sa sunam si la Politie ( da bine, de parca Politia fuge dupa hotii care au furat 50 de euro; sa fim seriosi!).

 

 

Ce e de facut? Nu vreau sa las lucrurile asa, daca ii cheltuiam eu intelegeam, dar sa ma fure cineva asa, sa-mi sparga contul si pe cei de la Orange sa-i doara in cot nu pot accepta.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asta am facut acum, am schimbat parola. Vedem cum se va finaliza cu plata si frauda si il vom si inchide. Eu sunt decisa, imi voi porta numarul, abonamentul meu nu e conditionat. Sotul mai are 1 an jumate de asteptat. Nu mai vreau sa aud de Orange, sunt niste porci ca nu au facut nimic. Banuiesc ca nu suntem singurii tepuiti si care au facut reclamatie si ei nu au luat nicio masura.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cam toate retelele de telefonie de la noi au probleme, asa ca nu te astepta la cine stie ce de la alta retea.

Si la parole, pe conturile importante eu amestec in ele tot ce se poate mai complicat - cifre, litere, semne de punctuatie - atat de complicate incat uneori este nevoie sa le notez ca nici eu nu le tin minte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Renunta la abonament, treci pe cartela.

Cu minim 5 euro iti configurezi optiunea: minue in retea + minute nationale + internet.

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

:( Am niste nerviiii

 

Renunta la abonament, treci pe cartela.

Cu minim 5 euro iti configurezi optiunea: minue in retea + minute nationale + internet.

Da bun, dar eu vreau acum sa vad cum pot rezolva problema si nu mai vreau sa aud de ei apoi.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

DEci da am mai consultat diverse persoane, sunt multi Stan Patitul cu Orange in aceeasi problema. Orange se spala pe maini, el nu este responsabil pentru ca tie ti-au spart parola la contul de pe internet. Ei legal sunt acoperiti, desi tie iti ziceau ca este sigurrrrrr sa faci tranzactiile astea on-line la ei.

Una peste alta trebuie plangere la Politie, altfel ORange nu va face nimic. Unii cunoscuti au avut noroc si in 2 luni s-a rezolvat.

Ma deranjeaza cel mai mult lipsa lor de respect fata de clientii lor, lipsa de promptitudine mai ales ca au primit multe reclamatii in acest sens si ar putea fi mai rapizi. SE putea bloca cartela Prepay inca de ieri si recuperati banii, caci tipul a inchis intre timp telefonul, dar ei ce fac? Dorm.

 

Ce e clar e ca voi renunta la Orange si sigur voi trece la cartela, e mai sigur asa in zilele noastre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

auzi Sam, daca ma-ntrebai si pe mine, desteapta desteptelor, ti-as fi spus ca eu am renuntat la orange cu vreo 12 ani in urma.

 

nici cu cartela nu esti mai in siguranta. maica-mea a reincarcat si a ramas din senin fara minute. fara TOATE minutele.

 

eu am patit din astea si cu cosmote, asa ca am ramas fidela lu vodafone.

 

ala e numaru tau de telefon? te suuuuuuun..... :spiteful:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok sunt de acord ca si cartela ti-o pot goli, dar ... DAR nu pot lua mai mult decat ai pe ea. In schimb la un abonament pot sa ia serios. Daca luau 100 de la sot, 100 de la mine? :stars: Maine poimaine o sa traga cate 1000 euro si tot asa.

Clar renunt la abonament, o sa-mi iau cartela, dar sigur nu mai vreau ORange nu pt ce s-a intamplat, caci astea se intampla in ziua de azi, ci pentru neprofesionalismul lor si faptul ca nici in cot nu-i doare de clienti.

 

Dida chiar te rog sa suni, sa vad daca mai au telefonul inchis :focus:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu nu prea inteleg termenii tehnici dar banuiesc ca e furt de identitate bancara sau asemanator. La noi au incercat sa intre in contul bancar on-line insa aveam foarte asigurat totul si rusii n-veau cunostinte multe la asa job. Am renuntat la tot ce-i electronic, fac platile prin posta ca inainte si pe net daca ma cauta, ma gasesc aici la ropo pe forum. Eu nu mai am incredere in computer ... nu sint cu Facebook si imi vin mesaje ca ma cauta prietenii ... de o vreme cand am scris pe aici ca deodata s-a schimbat si formatul de Yahoo si mi s-a amestecat adresele si datele adevaratelor prieteni si cunostinte. Uresc deja totul, nu folosesc nici carduri mai nou!!!

 

Sa faceti multe reclamatii peste tot pana si la Camera de Comert, sa fie ca ati miscat tot ce era posibil din partea voastra ca se va intreba ce ati mai facut in legatura cu acest incident.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×