Jump to content
Forum Roportal

Ar trebui să cumpăr o brățară fitness sau un smartwatch?

Sign in to follow this  
enrique00a

210 views

De la Apple și Samsung la Fitbit și Garmin - există o gamă largă de dispozitive portabile care te ajută să te menții în formă, dar ar trebui să alegi o brățară fitness sau un smartwatch? Ghidul nostru te poate ajuta.

Atât smartwatch-urile, cât și brățările fitness te pot ajuta să rămâi conectat, să îți urmărești activitățile zilnice și să îți monitorizezi progresul către obiectivele de fitness. Dar există diferențe între cele două tipuri de dispozitive – așa că va trebui să decizi ce caracteristici sunt cele mai importante pentru tine.

De ce să alegi o brățară fitness?

La un nivel de bază, o brățară fitness îți poate oferi o perspectivă asupra activității tale zilnice, urmărind pașii, caloriile sau somnul. Dispozitivele mai avansate susțin anumite tipuri de exerciții sau sporturi, cum ar fi alergarea, ciclismul, înotul sau golful. Altele oferă posibilitatea de urmărire a mai multor sporturi, astfel încât să îți poți urmări întregul antrenament, de la banda de alergare la piscină.

Unele au senzori mai avansați pentru urmărire, cum ar fi monitoarele de ritm cardiac, și unele notificări inteligente de bază, cum ar fi SMS sau e-mail. Cele cu GPS încorporat sunt capabile să funcționeze independent de telefon, ceea ce înseamnă că poți lăsa telefonul acasă în timp ce ieși la alergat sau la ciclism. 

Avantajele și dezavantajele unei brățări fitness

Avantaje: O brățară fitness de bază este disponibilă la prețuri mici, astfel încât aceasta reprezintă o opțiune bună dacă ai un buget mai restrâns. De asemenea, există o mulțime de modele concepute cu gândul la confort, astfel încât o vei putea purta toată ziua fără probleme. Sunt disponibile dispozitive avansate care se adresează unor sporturi și activități foarte specifice, dar la prețuri mai mari, ceea ce te-ar putea face să te întrebi dacă nu cumva ți-ar fi mai bine să ai un smartwatch.

Dezavantaje: În afara sferei exercițiilor fizice și a activităților, dispozitivele variază în ceea ce privește versatilitatea lor pentru alte funcții, cum ar fi notificările inteligente de pe telefon, redarea de muzică și aplicațiile de la terți.

De ce să alegi un smartwatch?

Pe scurt, vei opta pentru un smartwatch dacă îți place ideea de a avea un smartphone în miniatură la încheietura mâinii sau dacă ești în căutarea unor funcții speciale de urmărire a activităților sportive.

Cel mai mare punct forte al smartwatch-urilor este capacitatea lor de a lega notificările de pe smartphone – cum ar fi mesajele text, apelurile, e-mailurile, indicațiile, întâlnirile din calendar și mesajele de pe rețelele de socializare – cu confort și stil.

Avantaje și dezavantaje ale smartwatch-urilor

Avantaje: Cele cu funcții inteligente avansate sunt excelente pentru a fi la curent cu notificările și pentru a răspunde la acestea. Cele mai bune ceasuri sport oferă o urmărire precisă a condiției fizice, cum ar fi monitorizarea pașilor, a distanței și a ritmului cardiac, și merg mult mai departe pentru a oferi măsurători sportive detaliate.

Dezavantaje: Ceasurile inteligente tind să fie scumpe. Și multe dintre ele – în special cele la modă, cum ar fi ceasurile Wear OS sau Apple Watches – au o durată de viață scurtă a bateriei, așa că vor trebui reîncărcate în mod regulat, chiar zilnic. Iar ceasurile inteligente pot varia în ceea ce privește acuratețea cu care îți măsoară activitatea și cât de ușor sunt de utilizat.

Sign in to follow this  

×