Un model pozitiv de comportament al parintilor pentru copii

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFamilie si copii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4520

Voteaza & Distribuie

Descriere

utilecopiiToti copiii au episoade de comportament urat, unii mai frecvent si sever, altii mai putin. Folosind acesti trei pasi vei imbunatati comportamentul copilului si vei reduce frecventa si severitatea problemelor lui de comportament.



Relatia cu copilul



O relatie de iubire stabila intre parinti si copii este baza pentru dezvoltarea sociala sanatoasa a unui copil. Spune-i copilului tau ca il iubesti si arata-i iubirea ascultandu-l, jucandu-te cu el si invatandu-l.



Pentru copii afectiunea este foarte importanta.



Relatia dintre copil si parinte se construieste pe vorbele pe care le spui si pe tonul vocii tale. Se intareste prin rasul la care participati amandoi si jocurile pe care le jucati.



Se leaga pentru totdeauna prin valorile si indemanarea pe care o insufli copilului tau in fiecare zi.



Planificarea



Planificarea este secretul unui parinte bun. Urmareste asteptarile tale astfel incat sa planifici comportamentul bun in loc sa te inspaimante comportamentul rau.



Majoritatea problemelor de comportament al unui copil apar pe durata unor perioade de tranzitie sau obisnuire.



Copilaria fiind un continuu proces de tranzitie si obisnuirea cu o dezvoltare rapida, este usor sa iti dai seama ca un comportament rau este o reactie naturala la provocarile pentru care copilul nu are inca indemanarea sau priceperea sa le duca la bun sfarsit.



Planificarea include cunoasterea copilului tau, temperamentul lui si priceperea, dar si cunoasterea provocarilor din mediul lui inconjurator.



Foloseste instruirea directa, ghideaza-l si foloseste toate oportunitatile sa il inveti toate deprinderile de care va avea nevoie sa faca fata provocarilor in calatoria prin copilarie.



Raspunsul



Atentia si raspunsul sunt metodele de imbunatatire a comportamentului copilului tau. Intelegerea principiilor de modificare a unui comportament te va ajuta sa planifici raspunsul tau cu care sa imbunatatesti comportamentul.



Totul se reduce la actiuni si consecinte. Perioadele cand actiunea unui copil necesita ajutor pozitiv, va fi repetat in timp. Iar datile cand o actiune necesita pedeapsa, pana la urma vor fi eliminate.



Copiii invata sa faca legatura intre actiune si consecintele ei, cand sprijinul sau pedeapsa este imediata si legata logic de actiune. Parintii nu trebuie sa furnizeze intotdeauna consecintele, ele pot aparea in mod natural.



Parintii pot ajuta la aflarea legaturii spunandu-i copilului despre ce au facut si de ce acesta a dus la anumite consecinte.



Dar ca parinte, raspunsul tau la actiunea copilului tau are consecinte puternice, ori prin rasplatirea lui, ori prin pedepsirea lui, astfel modelandu-i comportamentul. In contextul unei relatii pozitive intre parinti si copil, aprobarea sau dezaprobarea unui parinte este de cele mai multe ori destul ca raspuns pentru a intari sau pedepsi un comportament.



Cand este nevoie de rasplata sau pedeapsa mai intensa, parintii trebuie sa aleaga care dintre acestea este mai de folos familiei lor.



Cheia este sa te ocupi de atitudinea copilului tau, de starea lui sufleteasca, de comportament, apoi sa raspunzi acelui comportament repede, fie el bun sau rau.



Invata sa recunosti cand un comportament rau este intarit sau unul bun a disparut si ajusteaza consecintele ca sa le intorci. Acesta necesita atentie indreptata spre copilul tau si gasirea raspunsului corect