Referendum pentru familie

Transilvania

Transilvania sau Ardealul (în maghiară Erdély, în germană Siebenbürgen) este o regiune istorică și geografică situată în interiorul arcului carpatic, una din regiunile istorice ale României. De-a lungul timpului a făcut parte din Dacia, din Imperiul Roman, din Regatul Ungariei, respectiv din Imperiul Austriac. Pentru circa 170 de ani, între 1526 și 1699, a fost stat independent, sub numele de Principatul Transilvaniei. În această calitate a jucat un rol însemnat în Războiul de 30 de ani, de partea coaliției protestante. Odată cu victoriile imperiale pe frontul antiotoman, Transilvania a intrat sub administrație habsburgică, însă și-a păstrat formal statalitatea până în 1867, fiind condusă de guvernatori numiți de la Viena.
Sursa informatii: ro.wikipedia.org

Se afişează 1-10 din 175 rezultate.
  • 
				Primul jubileu al Templierilor
  • Primul jubileu al Templierilor 0

  • De la înființare, Cetatea Oradea a fost nucleul polarizant al așezărilor din zona Oradea, concentrându-se în jurul său funcțiile politice, militare, administrative și religioase ale zonei. Pe parcursul celor nouă secole de existență, C...

  • Zetea: Lideri PSD din Transilvania, cerere către Dragnea
  • Zetea: Lideri PSD din Transilvania, cerere către Dragnea0

  • Mai mulți lideri de organizaţii judeţene PSD din Transilvania îi solicită preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, convocarea în cel mai scurt timp a Comitetului Executiv Naţional, potrivit vicepreşedintelui PSD, Gabriel Zetea, șeful PSD Maramureş.