Descoperă Transilvania: 5 destinații ireal de frumoase

Detalii

CategoriiTurism
Taguricalatorii, concediu, Transilvania, vacanta
Ultima actualizareMiercuri 4 mai 2022
Vizualizari380

Voteaza & Distribuie

Descriere

Poate că ne-am iubi și mai mult țara dacă am cunoaște mai multe despre ea. În acest sens îți recomandăm să faci mai multe vizite în interiorul țării și de abia mai apoi în afară. De ce nu, ai putea începe chiar cu Transilvania și obiectivele sale pe care merită să le vezi cel puțin o dată în viață. În cele ce urmează ți le vom descrie pe cele cu adevărat speciale!

Satul Biertan

Una dintre primele așezări de sași din Ardeal, Satul Biertan a fost atestat documentar încă din 1283, alături de localitățile Moșna și Mediaș. Este situat la doar 20 de kilometri de Sighișoara, pe care îți recomandăm de asemenea să o vizitezi. În Biertan, ai grijă să nu ratezi biserica fortificată de secol XV, cea care este înconjurată de dealuri. Are formă de hală în stil gotic târziu și și-a păstrat un aspect impecabil până în zilele noastre. Dacă ai senzația că tu ai probleme în cuplu, îți recomandăm să vizitezi camera de divorț, cea în care persoanele care voiau să divorțeze erau închise alături de partener și forțate să conviețuiască pe o perioadă de câteva săptămâni, având la îndemână un singur scaun, un pat și un set de veselă.

Satul Rimetea

Poți descoperi acest sat într-o vizită în județul Alba. Peisajul este cel care te va impresiona cu siguranță și aici nu vorbim doar despre natură: casele pictate cu verde și cu alb, cu tot cu mușcate la ferestre sunt de-a dreptul speciale. În plus, oamenii sunt deosebit de săritori și de bine dispuși, pe toată perioada anului, iar mâncarea merită toată atenția ta!

Biserica fortificată din Viscri

De comuna Viscri cel mai probabil ai auzit deoarece Prințul Charles al Marii Britanii este un fan declarat al acesteia. Prințul și-a cumpărat o casă în zonă și vine în vizită an de an ca să se bucure de frumusețile, dar și bunătățile locului. Lumea modernă nu a reușit încă să altereze tradițiile și spiritul oamenilor din zonă. Noi îți recomandăm să-ți îndrepți atenția către Biserica Fortificată de aici, inclusă și în patrimoniul UNESCO. Merită menționat că vei mai descoperi încă șase astfel de obiective, nu la fel de populare, dar la fel de interesante!

Grădina botanică de la Jibou

Dacă tot am vorbit despre priveliști de neuitat, nu aveam cum să nu menționăm această frumusețe naturală. O găsești în localitatea Jibou din Sălaj, amenajată în locul unui fost parc. Ea cuprinde numeroase secțiuni ce aduc laolaltă diverse tipuri de plante. Nu e de mirare că este unul dintre cele mai populare obiective turistice din zonă!

Castelul Kalnoky

Reședința contelui Kálnoky de la Micloșoara datează încă din 1500, atunci când servea funcția de conac de vânătoare pentru familia Kálnoky. În zilele noastre, conacul servește drept casă pentru Muzeul Vieții Transilvănene, situat la parter. De neratat sunt sălile „Casa doamnei” și „Casa stăpânului”. În prima vei descoperi obiecte delicate, printre care și sticlărie, dar și un colț special amenajat pentru citit și broderie. În cealaltă cameră vei vedea arme și covoare turcești. Spațiul pentru mese festive este situat în pivnița castelului, acolo unde te vei putea bucura de atmosfera unei bucătării de secol XVIII.

Dacă vrei să te bucuri de un concediu pe cât de frumos, pe atât de confortabil, optează pentru cazările premium din Transilvania!

Sursa foto: unsplash.com/photos/G4qT6vfnPcM