Protectia solara si expunerea excesiva la soare

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3146

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sezonul estival este fara indoiala perioada cea mai asteptata din an. Vara, mai mult ca niciodata, ravnim dupa un bronz uniform si o piele ciocolatie! Ne simtim mai frumoase, avem un ten ce atrage toate privirile, ochii ne sclipesc neincetat si devenim mai increzatoare si mai sigure pe fortele proprii.

Datorita acestor stari asteptam cu atata nerabdare vacanta sau concediul. Pentru un bronz frumos, trebuie sa recunoastem, suntem dispuse la multe compromisuri, astfel ca adesea avem tendinta sa exageram cu bronzatul. Din aceasta cauza e necesar sa cunoastem indeaproape riscurile pe care le presupune expunerea excesiva la soare. Utilizarea unei creme cu protectie solara este un lucru esential pentru protejarea pielii de ultraviolete. Insa pentru a intelege mai exact fenomenul trebuie sa cunosti compozitia tubului de crema protectoare!

Cifre referitoare la cremele pentru protectia solara si la componentele acestora:


  • in anul 2007 UE a interzis termenul "sunblock" si "total protection" deoarece nici un produs nu oferea protectie totala impotriva radiatiilor UV
  • 85% din cele 1.014 produse testate de EWG (Environmental Working Group) nu ofera protectie suficienta si lasa loc intepretarilor cu privire la siguranta folosirii lor
  • cauza a 80-90% din persoanele afectate de cancer de piele aparut la oamenii caucazieni e expunerea la soare, conform International Agency for Research on Cancer. Cremele pentru protectie solara previn arsurile si probabil celulele carcinoma, dar noile cercetari indica un risc crescut de a dezvolta melanoma maligne pentru cei care folosesc astfel de creme. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste persoane stau mai mult la plaja, bazandu-se pe crema protectoare aplicata. Intr-adevar, pielea nu li se va arde, dar nu scapa de efectele razelor UVA
  • o proportie de 60% din recifurile de corali sunt amenintate. Micile concentratii din ingredientele comune ale cremelor de protectie solara: butylparaben (conservat), ethylhexylmethoxycinnamate, benzophenone-3 si 4-methylbenzylidene camphor (filtre UV) decoloreaza coralii.
  • acoperirea unui corp adult cu crema necesita 35 g, echivalentul a 6 lingurita
  • doar 29 din ingredientele active din cremele de protectie solara au obtinut aprobarea UE
  • factorul de protectie 20 este unul mediu, ce se refera la arsuri si, deci, la UVB, dar nu si la UVA. Unele produse protectoare absorb razele UVA, insa tot mai multi specialisti sustin ca acest proces produce radicali liberi si conduce la deteriorarea celulelor si a DNA-lui
  • dimeniunea unei molecule de oxid de titanium este 62 nm. Un studiu publicat in Journal of Physics (2005) certifica faptul ca aceasta molecula este cea mai eficienta pentru protejarea pielii de UVB. Datorita faptului ca sunt mici aceste molecule se aplica usor.

Protejarea pielii noastre este un lucru extrem de importanti de care trebuie sa fim contienti cu totii. Trebuie sa acordam o atentie deosebita gamei de produse alesa pentru ingrijirea pielii. Cu atat mai mult daca suntem in vacanta la mare pe perioada concediilor sau chiar in weekenduri.

Protejarea pielii de razele UV cu produse organice


Pentru a ne proteja pielea de efectele ultravioletelor, produsele organice sunt o alegere ideala. In industria cosmetica de peste hotare produsele cosmetice organice au devenit un trend. Acestea se impun prin calitate si siguranta naturaletii si sanatatii. Produsele organice, fie ca sunt alimente bio, produse cosmetice bio, de ingrijire bio, de curatenie bio sau suplimente nutritive, au in componenta lor doar plante, ingrediente organice, fara a fi supuse modificarilor genetice si fara sa contina nici un produs chimic. Este un motiv mai mult decat suficient pentru a te convinge ca merita sa inlocuiesti total produsele prelucrate cu cele organice, benefice organismului nostru.