Vocea Romaniei

Vocea Romaniei

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune, Romania, Smiley
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3479

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sub sloganul Tu esti vocea, postul de televiziune Pro TV da startul din data de 27 septembrie 2011 la Vocea Romaniei, cel mai nou reality talent show din Romania. Este vorba de un format inedit de concurs de talente, in sensul in care aspecte precum meseria, genul muzical abordat, infatisarea, inaltimea sau greutatea concurentilor nu conteaza. Singurul lucru important este vocea. Tocmai de aceea, concurentii nu sunt vazuti de juriu in timpul selectiilor. Mai mult decat atat, membrii juriului nu mai au rolul exclusiv de a selecta si de a nota concurentii, ci si de a le fi antrenor muzical, de a-i consilia, de a-i indruma si sfatui, de a-i ajuta sa-si croiasca un drum in muzica romaneasca.
Vocea Romaniei


Vocea Romaniei, cel mai nou reality talent show din Romania
Origini si structura

Vocea Romaniei este franciza reality talent show-ului american The Voice, creat de producatorul de televiziune olandez John de Mol si difuzat pentru prima data in 26 aprilie 2011 pe NBC. The Voice s-a dovedit a fi un mare succes, astfel ca NBC a anuntat ca va realiza si o a doua serie a concursului de talente. Structura The Voice este preluata de la concursul olandez The Voice of Holland. Primul sezon al show-ului i-a avut in juriu pe Christina Aguilera, Cee Lo Green, vocalistul trupei Maroon 5, Adam Levine si Blake Shelton.


Concursul este structurat in trei parti: selectia, competitia propriu-zisa si prestatii live ale concurentilor. Fiecare membru al juriului alege concurentii grupati pe echipe prin intermediul unei selectii "oarbe". Acest lucru inseamna ca juriul nu vede concurentii, ci doar asculta prestatiile lor muzicale. Fiecare membru al juriului isi alege concurentii ce vor intra in propria echipa iar, in cazul in care mai multi membri ai juriului aleg acelasi participant, acesta are libertatea de a-si alege echipa in care doreste sa concureze mai departe.
Juriul show-ului Vocea Romaniei


Juriul show-ului Vocea Romaniei
Fiecare echipa de concurenti este dirijata si antrenata de cate un membru al juriului. In cadrul celei de-a doua parti a concursului, participantii concureaza intre ei, avansarea acestora in concurs depinzand de voturile publicului, dar si de interventia membrilor juriului.


In faza finala, participantii ramasi concureaza unul impotriva celuilalt, castigatorul fiind desemnat exclusiv de votul publicului.


Membrii juriului

In cadrul show-ului Vocea Romaniei, juratii sunt Loredana, Smiley, Marius Moga si Horia Brenciu iar cel care va prezenta emisiunea este Pavel Bartos. Actorul va lua interviuri concurentilor, va afla povestile acestora, va vorbi cu cei care ii sustin si le sunt alaturi in culise.
Juriul concursului de talente Vocea Romaniei


Juriul concursului de talente Vocea Romaniei
Smiley, pe numele sau adevarat Andrei Tiberiu Maria este un cunoscut cantaret si compozitor roman. A inceput ca vocalist al trupei Simplu, apoi si-a lansat o cariera solo de succes, lansand hituri dupa hituri. In prezent poate fi vazut in serialul Pariu cu Viata, difuzat de Pro TV.
Smiley la Vocea Romaniei


Smiley la Vocea Romaniei
Toata lumea il cunoaste pe Marius Moga compozitorul, dar si cantaretul. Poreclit Micul Mozart, Moga este unul dintre cei mai buni si, pe cale de consecinta, unul dintre cei mai cautati producatori si compozitori din Romania.


Loredana aduce greutate show-ului Vocea Romaniei. Avand experienta necesara, solista poate da mai departe concurentilor ei din secretele unei cariere muzicale de succes. Loredana Groza a debutat castigand marele premiu al Festivalului de la Mamaia in 1986. De atunci, Loredana a iesit la rampa cu cantece de succes, avand abilitatea de a se reinventa si de a fi mereu pe placul publicului.
Loredana la Vocea Romaniei


Loredana la Vocea Romaniei
Horia Brenciu a declarat ca doreste sa gaseasca o voce mai buna decat a lui. "Acesta e mai mult decat un show de talente, e un spectacol in care vocea va vinde. Gras, slab, chel sau cu plete, acel concurent va trebui sa ne cucereasca din momentul in care il auzim", a declarat Brenciu.


Debutul emisiunii Vocea Romaniei are loc in ultima saptamana din septembrie, marti, 27 septembrie 2011, la ora 20.15.
Pavel Bartos


Pavel Bartos, prezentatorul show-ului Vocea Romaniei