”VENUS - Împreună pentru o viață în siguranță!” - Proiect destinat femeilor care sunt victimele violenței domestice

Detalii

CategoriiSocial
Tagurifamilie
Ultima actualizareLuni 7 noiembrie 2022
Vizualizari62

Voteaza & Distribuie

Descriere

Este teribil să nu te simți în siguranță în propria casă. Sute de femei se confruntă cu acest sentiment zilnic. Mai mult de atât, acestea ajung să fie agresate cu regularitate atât verbal cât și fizic. Din păcate, lipsa independenței financiare și neîncrederea le împiedică pe victime să plece de lângă agresor, continuând să se supună unui pericol uriaș.

Cu intenția de a stopa acest fenomen, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați - ANES în parteneriat cu 42 de parteneri locali au dezvoltat Proiectul ”VENUS -Împreună pentru o viață în siguranță”. Acesta este implementat în 42 de orașe din întreaga țară și cuprinde o serie de măsuri de ajutorare pentru victimele violenței domestice.

Grupul țintă al acestui proiect îl reprezintă victimele de orice vârstă, care au suferit un abuz în relatiile de familie sau asimilate relatiilor de familie, care se simt amenințate și lipsite de ajutor în propria locuință. Promotorii proiectului vor iniția acțiuni de ajutorare a victimelor, imediat după sesizarea abuzului. Astfel, fiecare victimă va beneficia de consiliere specializată și de îndepărtarea de agresor.

Rețeaua națională inovativă integrată cuprinde:

  • 42 de locuințe protejate pentru victimele violenței domestice în cadrul cărora se oferă cazare pe perioadă de pană la 1 an
  • 42 de grupuri de suport prin intermediul cărora se vor furniza servicii de asistență psihologicăși dezvoltare personală
  • 42 de cabinete de consiliere vocațională prin intermediul cărora victimele vor avea acces la servicii de consiliere vocațională, orientare profesională, reintegrare profesionalăși mediere pe piața muncii.

Pentru pentru a obtine mai multe informatii despre proiectul ”VENUS Împreună pentru o viață în siguranță!”, victimele pot accesa:

Website: https://proiectulvenus.ro
Telefon: 0800 500 333
Email: contact@proiectulvenus.ro
Pagină de Facebook: facebook.com/proiectvenusanes