Unearth la Rockstadt Extreme Fest 2020

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriRasnov
Ultima actualizareLuni 20 ianuarie 2020
Vizualizari662

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cu peste doua decenii de cariera la activ, UNEARTH a devenit un nume de reverinta atat pentru amatorii de metalcore pur, cat si pentru industria muzicala internationala. Grupul fondat in SUA, in 1998, de Trevor Phipps, Buz McGrath, Mike Rudberg si Chris Rybicki, Ken Susi (alaturandu-se apoi), aparand ca rezultat al noului val de heavy metal. Imbinand cu succes sound-ul virulent al Pantera, cu complexitatea melodica a noului val death metal suedez, cu forta pura si ritmurile alerte ale metal-ului traditional si cu duritatea noisecore-ului si metalcore-ului anilor ’90.

Numele formatiei a fost dat de tobarul Mike Rudberg si face referire la misiunea proiectului, aceea de a „dezgropa”/ „scoate la lumina” (un-earth) sound-uri si abordari noi pentru scena internationala de hardcore si metal. Iar modul in care proiectul a evoluat in timp arata ca au respectat din plin aceasta misiune, trecand cu succes proba timpului si devenind veritabili reprezentanti ai noului val de heavy metal american, alaturi de trupe precum Killswitch Engage, Lamb Of God, Shadows Fall sau All That Remains.

Avand la activ un stil caracterizat de imbinarea celor doua genuri, trupa si-a lansat la scurt timp de la infiintare primul EP, intitulat „Above the Fall of Man” (1999), urmat de albumul de debut, „The Stings of Conscience” (2001), primit foarte bine de critica si de fanii celor doua genuri. In 2002 a venit „Endless” (2002), cel de-al doilea EP, iar la doar doi ani distanta, grupul a adus un nou material, intitulat „The Oncoming Storm”, incepand, de asemenea, sa mearga in turnee si sa urce pe scena alaturi de nume precum Shadows Fall, Lamb of God, Slipknot, Killswitch Engage, Gwar sau All That Remains.

In 2006 a venit pe piata un alt material marcant pentru cariera deja in plina ascensiune a Unearth: „In the Eyes of Fire”, urmat de participarea la noi festivaluri (Ozzfest – SUA, Loud Park Festival – Japonia sau Download Festival) si de noi turnee alaturi de nume grele ale scenei internationale, precum Slayer, Dimmu Borgir, DevilDriver sau Kataklysm.

2008 aduce Unearth pe pozitia 13 in Billboard Top Music Video Chart si vanzari insemnate ale unui nou material: DVD-ul „Alive from the Apocalypse”, urmat, in acelasi an, de albumul numarul patru. Intitulat „The March”, acest material a fost foarte primit de critica de profil si de fani, lucru tradus in vanzari de peste 100.000 de exemplare la nivel global si de noi turnee alaturi de The Acacia Strain, Whitechapel, Protest the Hero, Parkway Drive, Architects, Despised Icon, Carnifex, Lamb of God sau Five Finger Death Punch. Trupa a continuat sa isi intareasca pozitia pe piata internationala cu „Darkness in the Light” (2011) si „Watchers of Rule” (2014), perioada urmata de patru ani de tacere.

Anul trecut, Unearth a lansat la cel de-al saptelea album, „Extinction(s)”, produs cu ajutorul unei echipe puternice: materialul este scris in colaborare cu Daniel „DL” Laskiewicz (LGND si ex-The Acacia Strain), inregistrat cu chitaristul de la Fit For An Autopsy si cu Adam Dutkiewicz la tobe (Killswitch Engage), fiind produs de Will Putney (Gojira, Every Time I Die).

Despre „Extinction(s)”, vocalul Trevor Phipps afirma ca piesele de pe acest album (precum „Incinerate”) readuc sound-ul agresiv si forta intensa a primelor materiale ale formatiei, imbinate cu rafinamentul muzical obtinut de trupa de-a lungul carierei. La nivelul versurilor sunt abordate teme variate, unele cu tenta sociala si politica, „Incinerate”, spre exemplu, vorbind despre importanta unitatii intr-o lume care instiga permanent la ura si la divizare, de vreme ce constant ni se spune sa uram pe cineva pentru simplul fapt ca e diferit de noi sau pentru ca are alte viziuni.

Pe scena de la poalele Cetatii Rasnov, Unearth (SUA) vor canta alaturi de: Anthrax (USA), Cattle Decapitation (SUA), Overkill (SUA), Phil Anselmo & The Illegals (SUA), Cradle of Filth (UK), As I Lay Dying (SUA), Rings of Saturn (SUA), Dyscarnate (UK), Unleashed (SE), Necrophobic (SE), October Tide (SE), IN THE WOODS... (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE), Mephorash (SE), Bethlehem (GER), Dead Label (IE), Katla. (IS), UADA (SUA), Psykup (FR), The Rumpled (IT), Tableau Mort (UK) sau Darvaza (IT).

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile si bilete pe zi, la pretul de 220 lei/ buc., ce vor fi puse in vanzare incepand cu 29.06.2020.
Copiii cu varste de pana la 12 ani vor avea acces gratuit in interiorul festivalului daca vor fi insotiti de un parinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Cea de-a opta editie a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai cunoscut festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetatii Rasnov - terenul de Biatlon de la baza cetatii.