Undeva, candva in Vest

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBernardo Bertolucci, Charles Bronson, Claudia Cardinale, Henry Fonda, Sergio Leone
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1382

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: C'era una volta il West
An: 1968
Durata: 175 minute
Regia: Sergio Leone
Scris de: Dario Argento, Bernardo Bertolucci
Actori: Henry Fonda, Charles Bronson, Claudia Cardinale
Gen: Western

Actiunea western-ului regizat de Sergio Leone este plasata in orasul fictional Flagstone din vestul Americii si are doua conflicte majore: batalia pentru terenul pe care se va construi calea ferata si razbunarea impotriva unui criminal.

Terenul numit Sweetwater este singura sursa de apa din regiune, acest lucru facandu-i pe toti sa vrea sa puna mana pe el, reprezentand o afacere de neratat. Pentru ca va furniza apa pentru locomotivele cu aburi, cu totii se angajeaza intr-o batalie pentru obtinerea terenului, prevazand imensul potential financiar al terenului. Sweetwater a fost cumparat initial de Brett McBain (Frank Wolff). Insa cand magnatul feroviar Morton (Gabriele Ferzetti) afla cine este proprietarul mult doritului teren, il trimite pe pistolarul Frank (Henry Fonda) sa-l determine pe McBain sa renunte la teren in favoarea lui.

Frank il omoara pe McBain si pe familia acestuia si lasa la locul faptei probe care sa-l incrimineze pe Cheyenne si pe banda acestuia de banditi. In momentul in care Jill (Claudia Cardinale), sotia lui McBain, ajunge in oras, isi gaseste toata familia macelarita si, fara voia ei, devine proprietara terenului cu pricina.