12 oameni furiosi

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHenry Fonda, Lee J. Cobb, Reginald Rose, Sidney Lumet
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1533

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: 12 Angry Men
An: 1957
Durata: 96 minute
Regia: Sidney Lumet
Scris de: Reginald Rose
Actori: Henry Fonda, Lee J. Cobb, Martin Balsam
Gen: Drama, Mister

12 Angry Men este o drama adaptata dupa piesa cu acelasi nume apartinand lui Reginald Rose. Pelicula relateaza povestea a 12 oameni care formeaza juriul in mainile caruia sta verdictul si viata unui adolescent. Cei doisprezece trebuie sa decida in baza suspiciunii intemeiate daca tanarul este sau nu vinovat de uciderea tatalui sau. Mai mult decat atat, stabilirea vinovatiei va duce automat la pedeapsa cu moartea.

Dupa incheierea argumentatiei finale, juriul se retrage in camera juratilor pentru a delibera insa este usor de observat faptul ca aproape toti sunt deja hotarati ca tanarul este vinovat. Singurul care nu le impartaseste parerea si care considera ca este o miza prea mare pentru a da un verdict atat de rapid este juratul numarul 8 (Henry Fonda), care propune macar o discutie mai aprofundata inainte de a trimite baiatul direct la moarte. Ideea acestuia de a examina probele cu mai mare atentie ii deranjeaza pe ceilalti care oricum erau hotarati in privinta verdictului, mai ales pe juratul numarul 7(Jack Warden) care se pare ca are bilete la un meci de baseball.

Provocarea pentru acesti 12 oameni este sa ajunga la unanimitate in privinta verdictului in conditiile in care fiecare dintre ei vine cu propriul trecut, propriile experiente, prejudecati, preconceptii si personalitati si propria viziune asupra vietii. Intreaga actiune a filmului are loc in camera juratilor.