Tu ce alegi intre tabla faltuita la pret accesibil si otelul galvanizat costisitor?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguritabla
Ultima actualizareJoi 12 mai 2022
Vizualizari391

Voteaza & Distribuie

Descriere

Acoperisurile metalice au fost adeseori denumite “Mercedesul acoperisurilor”. Asta deoarece ofera calitate extrema, rezistenta deosebita, dar si un aspect deosebit de estetic. Cu atat de multe optiuni diferite pe piata, poate fi dificil daca sa alegi o tabla faltuita la pret accesibil sau otel galvanizat foarte costisitor.

Caracteristicile de baza pentru otel si tabla faltuita

Otelul este un aliaj fabricat din fier si alte metale, care imprumuta proprietatile lor compusului final. Otelul este unul dintre cele mai comune materiale intalnite pe un santier, inclusiv la acoperisuri. In timp ce fabricarea unui acoperis din otel zincat poate fi un proces care consuma multa energie in comparatie cu un acoperis de tabla faltuita la pret rezonabil, reciclabilitatea si disponibilitatea aliajului metalic inseamna ca majoritatea otelului folosit in prezent a fost recilat. Otelul este un material incredibil de verde, fiind probabil cel mai reciclat material de pe planeta, mai mult chiar si decat sticla.

Exista trei tipuri de acoperis din otel:
  • Otel galvanizat;
  • Galvalume;
  • Otel degradat.

Otelul galvanizat este creat folosind un strat de zinc, pentru a proteja otelul de coroziune. Aceasta suprafata acoperitoare ajuta la prelungirea duratei de viata a unui panou de otel si la incetinirea procesului de degradare.Otelul zincat este cea mai comuna forma de material pentru acoperis, dupa acoperisul din tabla faltuita.

Otelul Galvalume este similar cu cel galvanizat, dar mai degraba foloseste ca strat acoperitor o combinatie din aluminiu si zinc. Aluminiul protejeaza mai bine impotriva coroziunii si anumite medii, comparativ cu cel galvanizat. De asemenea, ofera o lustruire mai mica si mai fina, precum si un aspect mai uniform. Calitatile deosebite ale aliajului ofera o protectie mai buna suprafetei. Cu toate acestea, este vulnerabil la zgarieturi sau marginile taiate, din acest motiv multi dezvoltatori prefera sa aleaga tabla faltuita.

Otelul degradat, sau weathering steel, este un tip de otel care a fost conceput initial pentru a fi utilizat in industria grea, cum este constructia de poduri. Procesul de fabricare presupune ca otelul interior sa fie protejat de un strat de otel care este lasat intentionat sa rugineasca. Este un proces similar cu cel al patinei in cazul aluminiului, doar ca dureaza mai mult. Acest tip de otel rugineste in mod intentionat, din acest motiv nu este recomandat pentru a fi utilizat pentru acoperisuri, fiind mult mai indicata alegerea variantei de tabla faltuita pret atractiv.

In ultimii 50 de ani, toate acoperisurile au facut progrese uriase, atat cele din otel cat si cele din tabla faltuita la pret accesibil. Multe dintre materialele recomandate pentru acoperisuri, cum sunt cuprul sau zincul, pot fi folosite pentru a se imita reciproc. Acest lucru se realizeaza prin intermediul sistemelor de vopsea, care vor oferi aspectul exterior dorit, similar cu cel al materialului pe care il imita. Vopselurile si solutiile respective reprezinta o alternativa ideala atat pentru remodelari, restaurari dar si noi constructii.

Una dintre proprietatile care fac din otel o alegere ideala pentru acoperisuri este flexibilitatea de utilizare. Cu toate acestea, costurile sunt destul de mari comparativ cu varianta unui acoperis din tabla faltuita. Din acest motiv, tabla faltuita este solutia principala atat pentru proiectele comerciale, cat si pentru cele rezidentiale, iar aceasta tendinta va fi regasita si in viitor.

Achizitia din locul potrivit – calitate pe termen lung

Varianta de tabla faltuita la pret accesibil este, la randul ei, usor de montat si este reciclabila. Pe masura ce tehnologia de fabricare avanseaza, tabla faltuita este una dintre cele mai recomandate optiuni de utilizat in majoritatea regiunilor, pretandu-se la orice tip de conditii meteorologice. Tabla faltuita functioneaza bine atat in caz de grindina, de vant puternic sau de clima sarata.

Mai multe informatii despre variantele de acoperisuri disponibile poti afla pe https://acopero.ro