Transport autoturisme: întrebări și răspunsuri

Transport autoturisme: întrebări și răspunsuri

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurimasini, transport
Ultima actualizareMiercuri 31 martie 2021
Vizualizari327

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă ești în situația de a avea nevoie de o platformă de transport autoturisme și nu ești familiarizat cu serviciile pe care le oferă transportatorii, atunci cel mai probabil ai descoperit acest articol în urma unui research pe care îl faci pentru că vrei să te documentezi temeinic înainte de a alege un transportator.

Tocmai de aceea, în cele ce urmează îți prezentăm câteva întrebări pe care platformele de transport de mașini le primesc constant de la cei care doresc să apeleze la serviciile de transport intern și internațional pe care acestea le oferă. E posibil ca printre aceste răspunsuri să se numere și informațiile pe care le cauți. O documentare temeinică și o analiză atentă a informațiilor obținute te pot ajuta să faci cea mai bună alegere atât în privința calității serviciului, cât și în ceea ce privește prețul.

Ce garanții trebuie să cer pentru a mă asigura că autoturismul pe care vreau să îl transport ajunge cu bine la destinație?

Dacă apelezi la o platformă de transport autoturisme care are o anumită vechime și o experiență mare în spate, atunci vorbim, cel mai probabil de o echipă de profesioniști. Piața transporturilor este caracterizată de o concurență acerbă, iar o platformă care nu oferă calitate și profesionalism nu ar putea rezista mai mult de câțiva ani.

De exemplu, o platformă foarte cunoscută precum Cargo Buddy, care are peste 10 ani de existență, poate reprezenta o alegere foarte bună. În plus, platormele precum Cargo Buddy oferă și asigurare pentru mărfurile transportate, în general până la 1 milion de euro, așa că poți să ai parte de o garanție suplimentară că autoturismul sau autoturismele pe care vrei să le transporți vor ajunge la destinație în stare impecabilă.

Voi putea să țin legătura cu șoferul, în caz că vreau să știu cum decurge transportul?

Răspunsul, în acest caz, depinde de platforma de transport de mașini aleasă. Unii transportatori nu oferă această posibilitate, alții îți oferă posibilitatea de a ține legătura cu șoferul prin terțe părți (precum un call center), iar alte platforme, precum Cargo Buddy, îți dau șansa să poți să păstrezi legătura direct cu șoferul. În plus, în cazul Cargo Buddy ai și opțiunea de a primi notificări scrise pe tot parcursul transportului.

Posibilitatea de a putea discuta direct cu șoferul, fără intermediari, te ajută să economisești timp și să nu mai fii nevoit să pierzi zeci de minute sunând în call center și așteptând să fii preluat de un operator. Așadar, este important să iei în considerare și acest aspect atunci când iei decizia finală.

Nu vreau să transport un autoturism obișnuit, ci o mașină de colecție/de curse/ de lux/ un prototip. Acest tip de mașini au parte de condiții speciale de transport?

În acest caz, platforma/compania de transport autoturisme aleasă îți va pune la dispoziție mai multe variante. În general, autoturismele obișnuite sunt transportate în remorci închise, pentru ca autoturismul să fie protejat de orice posibile daune sau de intemperii care pot să apară în timpul tranzitului.

În cazul unui autoturism de lux sau cu o valoare mare de achiziție - cum ar fi cele de colecție sau de curse, vehiculele prototip, modele istorice (foarte rare) sau mașini de prestigiu – sunt luate măsuri suplimentare de siguranță. Aceste tipuri de mașini sunt subiectul unor transporturi personalizate și a unor asigurări pe măsură tocmai pentru că e vorba de autoturisme care au o valoare peste medie. Prețul unui asemenea transport va fi, așa cum probabil anticipezi, exponențial mai mare, în funcție de gradul de personalizare dorit.

Cum pregătesc mașina pentru transport?

După ce ai rezervat serviciul de transport autoturisme e bine să parcurgi câțiva pași necesari pentru ca transportul să se deruleze în condiții optime. Va trebui să îndepărtezi toate lucrurile personale din mașină, să te interesezi și să afli cât combustibil este permis să rămână în rezervor, să pregătești toate documentele necesare (mai ales dacă e vorba de o mașină pusă în vânzare) și să faci fotografii mașinii înainte de transport pentru a avea o eventuală dovadă că autoturismul a fost în stare impecabilă.

Cât durează transportul național și internațional de vehicule?


Durata livrării va depinde de ruta selectată și de tipul de transport ales. În general, serviciile de acest tip lucrează cu multe variabile în ceea ce privește timpul programat, viteza și flexibilitatea transportului.
Este important să știi că există și variante de a putea transporta mașina în regim de urgență, așa că dacă automobilul trebuie să ajungă mai repede la destinație va trebui să te interesezi dacă transportatorul oferă și această variantă de transport în regim de urgență.

Cât costă un transport de mașini intern și internațional?

Prețul depinde de distanță, de tipul încărcăturii, de autovehiculul care face transportul și de tipul de transport ales. O platformă cunoscută precum Cargo Buddy, de exemplu, îți oferă opțiunea de a alege prețul care se pliază cel mai bine pe bugetul pe care îl ai la dispoziție. Cu alte cuvinte, introduci în platformă ruta pe care trebuie să fie transportat automobilul, iar platforma te pune în legătură cu toți transportatorii care parcurg acea rută. Ulterior, fiecare dintre aceștia îți prezintă oferta lui de preț, iar tu poți să alegi varianta cea mai convenaiblă pentru tine.

În concluzie, acestea sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre un transport de mașini.
Nu uita ca înainte să alegi să îți aloci timp pentru a afla care este reputația transportatorului ales și pentru a verifica recenziile lăsate în mediul online de alte persoane care au apelat la serviciile oferite de acesta. Îți dorim succes!