Totul despre tehnologia din spatele saltelelor cu spumă de memorie

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurisaltele
Ultima actualizareMarti 18 iulie 2023
Vizualizari281

Voteaza & Distribuie

Descriere

Saltelele cu spumă de memorie reprezintă o inovație în industria saltelelor, oferind un nivel ridicat de confort și susținere pentru cei care le folosesc. Aceste saltele utilizează o tehnologie specială de spumă, numită spumă de memorie, care are capacitatea de a se mula după forma corpului și de a reveni la forma inițială după ce presiunea este înlăturată.

Saltelele cu spumă de memorie aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Acestea pot ajuta la alinarea durerilor de spate și reducerea punctelor de presiune, deoarece se adaptează la contururile și temperatura corpului. De asemenea, aceste saltele îmbunătățesc circulația sângelui, deoarece reduc presiunea asupra vaselor de sânge. Află în continuare mai multe informații despre aceste saltele!

Beneficiile utilizării unei saltele cu spumă de memorie


Beneficiile utilizării unei saltele cu spumă de memorie sunt numeroase și pot aduce îmbunătățiri semnificative pentru calitatea somnului și sănătatea noastră. Iată câteva dintre beneficiile principale ale acestui tip de saltele:

 • alinarea durerilor de spate: Saltelele cu spumă de memorie sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a se contura perfect pe corpul utilizatorului. Aceasta oferă un suport optim pentru coloana vertebrală și ajută la menținerea unei poziții corecte a acesteia în timpul somnului. Prin eliminarea presiunii excesive asupra coloanei, saltelele cu spumă de memorie pot reduce sau chiar elimina durerile de spate;
 • îmbunătățirea circulației sângelui: Datorită proprietăților adaptive ale spumei de memorie, aceste saltele distribuie greutatea corpului în mod egal pe întreaga suprafață a saltelei. Aceasta previne apăsarea excesivă pe anumite puncte ale corpului, facilitând o circulație sanguină sănătoasă pe durata întregii nopți. Un flux sanguin mai bun poate contribui la reducerea disconfortului și la o recuperare mai rapidă a mușchilor și țesuturilor;
 • adaptabilitatea la forma corpului: Unul dintre cele mai mari avantaje ale saltelelor cu spumă de memorie este capacitatea lor de a se adapta la forma și conturul exact al corpului utilizatorului. Acest aspect oferă un confort personalizat și ajută la menținerea unei poziții sănătoase a corpului în timpul somnului. Saltelele cu spumă de memorie pot ajusta nivelul de susținere în funcție de presiunea exercitată de corp, asigurând un somn odihnitor și fără disconfort;
 • reducerea mișcărilor în timpul somnului: Spuma de memorie are capacitatea de a absorbi mișcarea, ceea ce înseamnă că dacă dormi cu un partener care se mișcă mult, nu vei fi deranjat. Astfel, poți achiziționa o saltea spumă memorie 160x200 și să ai un somn mult mai liniștit și odihnitor, fără întreruperi.

Dezavantajele saltelelor cu spumă de memorie


Saltelele cu spumă de memorie sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le aduc utilizatorilor, însă există și câteva dezavantaje pe care potențialii cumpărători trebuie să le ia în considerare:

 • temperatura ridicată în timpul somnului. Aceste saltele rețin căldura, deoarece spuma de memorie se comprimă în conformitate cu greutatea și căldura corpului, făcând salteaua mai călduroasă;
 • costul mai mare în comparație cu alte tipuri de saltele. Prețul ridicat se datorează tehnologiei avansate și materialelor de calitate superioară utilizate în fabricarea acestora;
 • saltelele cu spumă de memorie au nevoie de timp pentru a se adapta la forma corpului. Acest lucru poate necesita o perioadă de ajustare pentru utilizator, în special în primele nopți de utilizare. Unele persoane pot găsi acest lucru inconfortabil sau deranjant.


Sursa materialelor folosite la fabricarea saltelelor cu memorie


Spuma de memorie este creată printr-un proces chimic complex care implică adăugarea unor substanțe chimice la spuma de poliuretan. Aceste substanțe chimice, cunoscute sub denumirea de „agent de înmuiere", îi conferă spumei de poliuretan proprietăți de „memorie". Agentul de înmuiere reacționează cu spuma de poliuretan, creând astfel o structură celulară deschisă, care permite spumei să se comprime și să se adapteze la forma corpului atunci când este supusă presiunii.

Materialele utilizate în fabricarea saltelelor cu spumă de memorie includ în principal poliuretan, care este materialul de bază. Poliuretanul este un material foarte rezistent și durabil, ceea ce face ca saltelele cu spumă de memorie să fie robuste și să reziste în timp. Pe lângă poliuretan, unele saltele pot conține și geluri de răcire, care ajută la menținerea unei temperaturi optime în timpul somnului. De asemenea, există și variante ecologice de saltele cu spumă de memorie, care folosesc materiale reciclate sau biodegradabile.

Majoritatea saltelelor cu spumă de memorie sunt considerate sigure pentru utilizare. Cu toate acestea, unele persoane pot prezenta reacții alergice sau pot fi sensibile la anumite materiale utilizate în fabricarea saltelelor. De exemplu, anumite substanțe chimice folosite în procesul de fabricație pot provoca iritații sau reacții alergice la unele persoane. Este recomandat să verifici etichetele și să alegi saltele cu spumă de memorie care sunt certificate și pot fi considerate sigure pentru sănătatea utilizatorilor.

Îngrijirea și întreținerea unei saltele cu spumă de memorie


Îngrijirea și întreținerea unei saltele cu spumă de memorie sunt aspecte importante pentru a-i prelungi durata de viață și pentru a te bucura de beneficiile acesteia pentru o perioadă mai îndelungată.

 1. Pentru a menține salteaua curată și igienică, este recomandat să o cureți regulat. Poți folosi o soluție de apă și detergent pentru a îndepărta petele sau murdăria de pe suprafața saltelei. Însă, este important să eviți înmuierea saltelei, deoarece umiditatea poate deteriora spuma de memorie.
 2. Saltelele cu spumă de memorie trebuie aerisite regulat pentru a preveni acumularea de umezeală și pentru a elimina mirosurile neplăcute. Este recomandat să expui salteaua la aer liber, în condiții de temperatură și umiditate controlate. Astfel, poți preveni apariția mucegaiului sau a altor bacterii dăunătoare.
 3. Pentru a preveni deformarea și pentru a menține o distribuire uniformă a greutății, este recomandat să rotești salteaua cu spumă de memorie o dată la câteva luni. Această practică ajută la menținerea formei și a confortului saltelei pe termen lung.
 4. Saltelele cu spumă de memorie sunt sensibile la greutăți mari și pot suferi deformări dacă sunt supuse la presiune prelungită. De aceea, este indicat să eviți plasarea obiectelor grele pe saltea și să fii atent la distribuirea greutății atunci când folosești salteaua.

Cu o saltea cu spumă de memorie, vei simți diferența în calitatea vieții tale și vei experimenta beneficiile pe care aceasta le aduce pentru sănătatea ta. Nu mai aștepta, începe călătoria spre un somn mai bun chiar acum!