Tot ce trebuie sa stii despre hidroizolatiile pentru acoperis – solutia perfecta pentru siguranta locuintei

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriHidroizolatii
Ultima actualizareSambata 20 octombrie 2018
Vizualizari1398

Voteaza & Distribuie

Descriere

Locuiesti la casa sau la bloc si ai nevoie de hidroizolatie acoperis?

Foarte multi antreprenori, in momentul in care pornesc la drum pentru a construi o cladire, nu iau in calcul cat de importanta e o hidroizolatie acoperis. Ar trebui sa stii ca o astfel de hidroizolatie se realizeaza pentru partea superioara a locuintei, precum terasa si balconul, prin mebrane bituminoase, sau pentru partea inferioara prin ciment osmotic. Daca iti doresti sa iti construiesti o casa, probabil ca iti este limitat accesul la specialistii din domeniu. Din aceast motiv, firmele specializate in executarea de lucrarie de hidroizolatie iti pot explica, pe scurt, problemele pe care le implica orice constructie, pe termen lung.

Tot ce trebuie sa stii despre hidroizolatii

Izolarea teraselor si a balcoanelor se realizeaza prin folosirea unei game de membrane bituminoase, care poate sa fie adaptate fiecarei situatii in parte: membrana PVC, membrana bituminoasa, membrana poliuretanica etc. De retinut este faptul ca aceste membrane sunt armate cu un strat din fibra de sticla si poliesteric. Membranele armate cu fibra din sticla sunt folosite ca prim strat, pentru ca armatura confera stabilitate. Membranele armate cu voal de poliester sunt folosite, in general, ca al 2-lea strat, pentru ca sunt mai elastice. Bitumul care alcatuieste o membrana poate sa fie de doua feluri: simplu sau aditivat. Acesti aditivi ii redau elasticictatea adaptata in functie de temperatura la care ajunge.

O hidroizolatie este eficienta in momentul in care este continua. Calitatea hidroizolatiei este redata de durabilitatea materialului din care este realizata. In momentul in care decizi ca ai nevoie de hidroizolatie acoperis, este necesar sa apelezi la serviciile de specialitate ale unei companii ce ofera astfel asta. O firma specializata in lucrari de hidroizolatie poate sa va garanteze, prin contract, respectarea unor standarde si a unor termene de predare.

Tipuri de membrana

Membranele se impart in mai multe categorii, in functie de tipul de armatura, de finisaj, tipul de aditiv etc. Iata care sunt tipurile de membrana:

  • In functie de finisaj, acestea pot sa fie de forma finisaj de ardezie sau de nisip – cele de nisip sunt folosite ca prim strat;
  • In functie de aditivul bitumului, acestea pot sa fie: APP (polipropilena atactica) si SBS (stiren butadien stiren). Este foarte important sa se cunoasca tipul de aditiv existent in compozitia bitumului pentru a se identifica temperatura la care se pun in opera;
  • In functie de tipul de armatura, acestea pot sa fie membrane de poliester si membrane din fibra de sticla.

Inainte de operatiunea de hidroizolatie acoperis, sunt necesare urmatoarele operatiuni:

  • Verificarea pantei terasei;
  • Curatarea cu atentie a stratului suport de eventualele mizerii si gunoaie;
  • Amorsarea stratului suport;
  • Aplicarea unui strat de deflexie;
  • Aplicarea barierei de vapori.

Aceste lucrari de hidroizolatie acoperis sunt lucrari necesare ce se cer realizate cel putin odata la 30 de ani. Poti apela cu incredere la serviciile companiei MILUCON, ce ofera solutii tehnice profesioniste pentru hidroizolatii industriale si civile, precum si pardoseli. Lucrarile sunt durabile, iar specialistii asigura exigenta in materie de calitate. Ai incredere in fortele unei echipe de experti! Poti obtine consultanta gratuita si o intretinere periodica! Alege sa previi problemele acoperisului casei tale sau sa le remediezi pe cele deja existente! Suna la numarul de telefon 0728116018 si intra in legatura cu unul dintre consultantii Milucon.

Consultantul iti va sta la dispozitie si iti va raspunde la orice intrebare pe care o ai in legatura cu procesul de hidroizolatie acoperis pentru locuinta ta. Acceseaza https://www.milucon.ro si beneficiaza de servicii si consultanta de specialitate.