Importanta sistemelor de hidroizolatii in durata de viata a unei constructii

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriHidroizolatii
Ultima actualizareJoi 16 septembrie 2021
Vizualizari374

Voteaza & Distribuie

Descriere

Proiectele in constructii sunt diferite intre ele, din acest motiv este nevoie de abordari personalizate. In functie de conditiile amplasamentului, de clima si chiar de relief, profesionistii in domeniu trebuie sa alega produsele adecvate pentru constructii si hidroizolatii, precum si metodele de aplicare cele mai performante.

Alegand hidorizolatii de calitate asiguri construirea de structuri puternice si de lunga durata

Deoarece fundatia este baza pentru toate etajele superioare, alegerea metodelor de hidroizolatii compatibile cu factorii existenti, este esentiala. Subsolul poate fi beneficia de hirdoizolatii in diferite moduri: din interior, din exterior, orizontal sau vertical. In unele situatii, impermeabilizarea este necesara a fi aplicata inainte de turnarea peretilor verticali ai fundatiei. Indicatia specialistilor este utilizarea unei membrane hidroizolante, care va proteja subsolul casei de umezeala intruziva.

Montarea cu succes a unor sisteme de hidroizolatii menite sa protejeze fundatiile de beton, previne degradarea conditiilor de mediu pentru persoanele care locuiesc in casa respectiva precum si a materialelor de constructie utilizate in constructie. Mentinerea la distanta a apei si umezelii, prelungeste durata de viata a constructiilor din beton si asigura un climat sanatos pentru oameni.

Desi rolul sistemelor de hidroizolatii este atat de important in structura si rezistenta unei constructii, exista foarte putine informatii utile cu privire la proprietatile unei membrane impermeabile. O fundatie prost izolata este este greu de reparat, fie datorita faptului ca este impracticabila, fie prohibitiv de costisitoare. Este obligatoriu ca lucrarile de hidroizolatii sa fie perfect realizate astfel incat sa se abtina un design durabil, etans la apa.

Flexibilitatea si rezistenta mecanica sunt proprietati deosebit de importante si destul de bine documentate ale membranelor de hidroizolatii, dar cunoasterea durabilitatii lor pe termen lung se bazeaza pe date empirice. Chiar daca lucrarea de hidroizolatii necesita un proiect documentat cu cerintele membranelor si a componentele auxiliare, impreuna cu o reprezentare schematica a sistemelor sugerate, modalitatea de aplicare trebuie atent supravegheta de un specialist care poate garanta corectitudinea lucrarii.

Analiza costurilor pentru sistemele de hidroizolatii, arata diferente semnificative care, impreuna cu alte date importante, pot ajtua proiectantii si constructorii sa aleaga solutii eficiente de impermeabilizare pentru fundatiile de beton.

Oricine construieste o structura, indiferent de utilitatea ei finala, fie ca este casa ori alta cladire, doreste sa isi protejeze investitia si sa se asigure ca va fi inconditii bune de utilizare pentru cat mai mult timp. Protejarea fundatiei de elementele distrugatoare ale naturii, cum este si apa, este un obiectiv care se afla in partea de sus listei de prioritati pentru proprietari. Apa este un element vital pentru existenta vietii. Insa, pe cat de benefica este pentru oameni, plante si animale, pe atat de distrugatoare este pentru constructiile din beton si numai.

Impermeabilizarea este o parte importanta a securizarii rezistentei constructie. O definitie de baza pentru impermeabilizare, este turnarea unei suprafete dintr-un material rezistent la apa, care va proteja peretii de inundatii, umezeala sau infiltratii. Sisteme de hidroizolatii ajuta respectivele obiective sa devina rezistente la apa sau hidrofuge, ceea ce le ofera o rezistenta mai buna si o durata de viata mai lunga.

Pe langa fundatii, sistemele de hidroizolatii mai pot fi intalnite in diverse zone din casa, cum ar fi: peretii, subsolul, baia, bucataria, balcoanele, puntile, acoperisurile, terasele, piscinele si rezervoarele de apa.

Principalele metode de hidroizolatii sunt:

  • Hidroizolatii cu ciment
  • Hidroizolatii cu membrana de impermeabilizare lichida
  • Hidroizolatii cu membrana bituminoasa
  • Hidroizolatii cu membrana lichida poliuteranica.

Din punct de vedere al metodei de aplicare, putem intalni:

  • Hidroizolatii verticale
  • Hidroizolatii orizontale.

Oricare ar fi sistemul de hidroizolatii pe care il alegi, nu vei regreta decizia de a-ti proteja investitia impotriva daunelor pe care le pot provoca apa si umezeala. Mai multe detalii despre sistemele de hidroizolatie fundatie poti gasi pe milucon.ro