Tot ce trebuie să ştii despre hernia de disc şi ameliorarea durerilor asociate acestei afecţiuni!

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurilombosciatica
Ultima actualizareVineri 12 noiembrie 2021
Vizualizari591

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nu de puţine ori ne-am confruntat cu episoade de durere ale spatelui şi ne-am întrebat care ar putea fi cauzele care au provocat apariţia unui astfel de disconfort, ce poate fi trecător sau poate persista pe termen lung. O posibilă cauză poate fi hernia de disc, care presupune deplasarea unor discuri vertebrale ale coloanei, fapt care determină apariţia unor dureri majore în diferite zone ale coloanei vertebrale. În funcţie locul în care se instalează durerea, există mai multe forme ale acestei afecţiuni.

Tipuri ale herniei de disc

Această afecţiune poate apărea în orice nivel al coloanei vertebrale, însă cele mai întâlnite forme ale herniei de disc sunt:

Hernie de disc lombară. Această afecţiune localizată în zona lombară se manifestă ca durere în zona feselor, a coapselor şi sub genunchi, fiind de cele mai multe ori însoţită de către simptome precum amorţeală, furnicături sau sensibilitate crescută la nivelul membrelor şi al zonelor afectate.

Hernie de disc cervicală. Această afecţiune se resimte în partea superioară a coloanei vertebrale şi se manifestă prin durere la nivelul umerilor şi al braţelor, fiind de asemenea însoţită de senzaţia de furnicături sau amorţeală.

Cauzele herniei de disc

Printre principalele cauze care generează apariţia herniei de disc se numără predispoziţia către un stil de viaţă sedentar, lipsit de activitate fizică şi statul prelungit pe scaun, efortul fizic exagerat, înaintarea în vârstă, moment în care discurile vertebrale pierd o parte din lichidul care le menţine flexibilitatea, diverse traumatisme ale coloanei noastre care dezvoltă fisuri la nivelul stratului exterior al discului şi chiar fumatul.

Recomandări pentru ameliorarea durerilor asociate herniei de disc lombare

Schimbă-ţi stilul de viaţă. Aşa cum am menţionat anterior, numeroasele cauze care determină apariţia herniei de disc lombare ţin de stilul de viaţă pe care-l avem. Pentru a evita apariţia unei astfel de afecţiuni, este indicat să facem cât mai multă mişcare, să renunţăm la fumat şi să evităm activităţile fizice care necesită un efort exagerat.

Fă fiziokinetoterapie şi masaj. Prin intermediul unei astfel de terapii alături de un specialist bine pregătit, vei realiza poziţii şi exerciţii fizice special menite pentru a reduce durerea în discul herniat şi pentru a favoriza vindecarea.

Optează pentru medicamente fără prescripţie medicală. Calmantele pentru hernia de disc se pot dovedi de bun augur atunci când avem de-a face cu apariţia unei durerii moderate declanşate chiar în momentele în care avem de realizat anumite activităţi la locul de muncă sau acasă. Aceste calmante pentru hernia de disc este bine să fie recomandate de către un medic specialist, care este cel mai în măsură să ne îndrume în legătură cu tipul de calmant potrivit şi frecvenţa de administrare.

Foloseşte o centură lombară. Durerile provocate de instalarea herniei de disc se pot dovedi de-a dreptul insuportabile, astfel încât merită să optăm pentru o centură lombară, care are rolul de a calma durerile lombare asociate herniei de disc şi de a ne ajuta să ne putem desfăşura activităţile zilnice în mod obişnuit, fără a ne expune niciunui pericol.

Comandă centura lombară de la Better Posture

Dacă te confrunţi cu hernia de disc lombară, nimic nu poate fi mai potrivit decât o centură lombară de la Better Posture, care te va ajuta să scapi de durerile lombare asociate herniei de disc şi să îţi protejezi cât mai mult spatele în timpul activităţilor fizice pe care le ai de desfăşurat. Acestea este un produs foarte recomandat în diferitele afecţiuni ale spatelui, precum este şi hernia de disc, deoarece te ajută să obţii şi să menţii o postură corectă şi o zonă mediană puternică şi sănătoasă, care să îţi permită să te bucuri de o viaţă activă în ritmul obişnuit.

Mai mult, centura lombară de la Better Posture se remarcă prin curelele de compresie flexibile, care oferă celor care o poartă posibilitatea de a slăbi centura cât îşi doresc pentru a avea cât mai multă mobilitate sau de a o strânge, pentru a avea cât mai multă stabilitate.