Tot ce ar trebui să ştii despre măştile de calorifer

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguridesign de interior
Ultima actualizareVineri 4 iunie 2021
Vizualizari561

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pe internet vei găsi numeroase informaţii despre tipurile, eficienta şi beneficiile măştilor de calorifer, despre cum îmbunătăţesc sau blochează convecţia sau fluxul de aer cald, dacă sunt sau nu utile şi merită să le foloseşti. Ca să îţi fie mai uşor să decizi dacă sunt sau nu utile, am făcut un mic sumar al informaţiilor despre acest subiect. În final poţi decide singur dacă sunt sau nu o investiţie utilă.

Sunt o măsură de siguranţă pentru copii

Un motiv major pentru care merită să instalezi măşti de calorifer este faptul că protejează copiii de arsuri grave. Caloriferele cu aburi sunt cu mult mai fierbinţi decât cele cu apă caldă şi prezintă un risc mare de accidente pentru cei mici. Totodată, protejează caloriferul de copii! Dacă tot ai făcut o investiţie mare în sistemul de încălzire, cu siguranţă nu îţi doreşti şi o factură suplimentară pentru reparaţii dacă unul dintre copii loveşte din greşeală un calorifer şi îl sparge.

Maschează într-un mod estetic caloriferele vechi şi urâte

Chiar dacă noile modele de calorifere arată atrăgător, în multe case şi apartamente încă funcţionează cele vechi, care pot fi acum urâte şi inestetice. Dacă nu vrei să faci o investiţie mare şi să înlocuieşti caloriferele vechi cu altele noi şi frumoase, fă o investiţie mai mică şi montează o mască nouă! Astfel, vei schimba instant fata caloriferului, dar şi aspectul general al camerei. Măştile de calorifere din lemn sunt realizate din panouri de MDF şi reprezintă o modalitate rapidă şi avantajoasă de a masca un calorifer vechi şi inestetic.

Reduce zgomotul

Întrucât prin calorifer apa curge continuu, plimbându-se în sus şi în jos, este firesc ca acesta să fie zgomotos din când în când. Cu toate că nu este soluţia perfectă, masca de calorifer poate ameliora zgomotul enervant.

Te ajută să foloseşti inteligent spaţiul de deasupra

Caloriferele sunt o metodă eficientă de a încălzi camerele şi, totodată, de a economisi spaţiul. Prin urmare, dacă ai o cameră mică şi doreşti să foloseşti spaţiu la maximum, instalează şi o mască de calorifer care îţi va oferi un raft suplimentar pe carte poţi expune cărţi, fotografii, bibelouri sau chiar o mică grădină de plante ierboase cărora le place căldură.

Măştile de calorifer nu reduc eficiența termică, ci o cresc!

Chiar dacă eşti tentat să declari că instalarea unei măşti de calorifer nu este o idee bună pentru că blochează căldura, să ştii că te înşeli! Căldura va reuşi să treacă de mască şi să încălzească aerul din cameră. Poate procesul va fi puţin îngreunat în cazul anumitor modele de măşti de calorifer, dar mult prea puţin pentru a renunţa la acest accesoriu care, în final, are mai multe beneficii decât dezavantaje. Totuşi, dacă vrei să reduci costurile cu căldură, montează o izolaţie de cel puţin 0.5 cm în spatele caloriferului sau o folie reflectoare de căldură.

Vei fi surprins, dar un calorifer descoperit poate fi chiar o soluţie ineficientă de a încălzi camera. Dacă ai montat o mască de calorifer, aerul cald se ridică spre tavan şi se deplasează apoi interiorul camerei, iar căldura nu se pierde. Mai mult, cu o mască de calitate, caloriferul poate chiar să distribuie căldura mult mai eficient în zona de locuit decât unul fără mască, crescând eficienţa termică cu până 118%.

Schimbă complet aspectul camerei

Măştile de calorifere sunt disponibile într-o gamă variată de stiluri şi culori şi nu numai că schimbă instantaneu un calorifer vechi şi urât într-o operă de artă, dar şi îmbunătăţesc aspectul general al camerei şi eficientă termică a caloriferului. Unele dintre acestea arată chiar spectaculos, fiind adevărate bijuterii, elegante, practice şi estetice!

Sursa foto: unsplash.com