Top 5 cele mai educative jucării

Top 5 cele mai educative jucării

Detalii

CategoriiSocial
Tagurijucarii educative
Ultima actualizareLuni 11 mai 2020
Vizualizari369

Voteaza & Distribuie

Descriere

Copiii învață foarte mult într-un timp scurt, iar tot ce se întâmplă în jurul lor este o sursă de cunoaștere și explorare. Din acest motiv, jucăriile educative sunt extrem de populare, părinții căutând în permanență jucării ce aduc beneficii atât în dezvoltarea intelectuală, cât și emoțională a celor mici.

Jucăriile educative pe care ți le prezentăm în acest articol se bazează pe dezvoltarea gândirii logice, a coordonării mână-ochi și a motricității fine. În plus, sunt jucării foarte distractive, ce facilitează apropierea dintre copii și părinți, ajutându-i să petreacă timpul liber împreună într-un mod plăcut și util.

Iată topul jucariilor educative ce îi vor stimula micuțului capacitatea intelectuală!

1. Centru de activități

Aici poți alege un model cu litere și imagini în română ori în engleză. Este bine să-i permiți și să-l încurajezi pe cel mic să descopere, deoarece are capacitatea de a asimila noi informații cu o ușurință fantastică. Cu ajutorul unei astfel de jucării, copilul poate învăța literele, cifrele, culorile și formele geometrice. Centrul de activități este format din mai multe părți, cu diferite puncte de interes: tablă de scris, numărătoare, imagini, cuburi cu litere etc. Este una dintre cele mai apreciate jucării educative pentru copiii mai mici de 3 ani.

2. Titirezul din lemn

Titirezul din lemn este potrivit pentru copiii de peste 3 ani și reprezintă o modalitate foarte distractivă pentru ca cel mic să învețe despre echilibru și mișcări îndelungate. Astfel, micuțul își va dezvolta și antrena atât dexteritatea, cât și coordonarea. Aceste jucării sunt viu colorate și stârnesc imediat interesul celor mici.

3. Jocul înmulțirilor

Acest joc matematic este format din zeci de piese vesel colorate, ilustrate cu diverse operații și rezultate. Este potrivit copiilor de peste 3 ani și reprezintă o modalitate excelentă pentru că micuțul să-și antreneze abilitățile de calcul matematic și să-și dezvolte puterea de concentrare.

4. Cărțile pentru copii

Pentru a se dezvolta corect, creierul celui mic, care este în deplină formare, trebuie să fie stimulat. Așadar, părintele ori persoana care are grijă de copil trebuie să-i ofere, pe lângă multă dragoste și un sentiment de siguranță, un mediu propice pentru dezvoltare intelectuală, iar cărțile ocupă un loc fruntaș în topul jucăriilor educative.

Încă de la vârste fragede, cărțile colorate, din materiale pufoase sunt recomandate pentru bebeluși, deoarece combinația lor de texturi și imagini reușesc să-i stimuleze pe micuți. Paginile acestor cărți sunt concepute special pentru a-l determina pe copil să-și folosească simțul tactil și cel vizual. Mai târziu, cărțile interactive, cu tot felul de sunete, îi stimulează pe cei mici să-și dezvolte limbajul și să recunoască anumite sunete.

5. Seturile de litere magnetice

Un astfel de set include literele alfabetului și îl ajută pe copil să recunoască într-un mod distractiv literele, a ordinii alfabetice și să formeze primele cuvinte. Piesele se pot folosi pe tăblițe magnetice, pe frigider sau pe orice altă suprafață magnetică.

După cum vezi, există pe piață numeroase tipuri și modele de jucării educative. Mai mult, poți găsi jucării care contribuie la educație la prețuri avantajoase, în magazine online precum EduClass.

Sursa foto: pixabay.com/photos/child-game-peace-people-human-2205449/