Top 3 sfaturi de care să ţii cont în alegerea accesoriilor auto

Top 3 sfaturi de care să ţii cont în alegerea accesoriilor auto

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguriaccesorii auto
Ultima actualizareMiercuri 17 august 2022
Vizualizari98

Voteaza & Distribuie

Descriere

Accesoriile auto au rolul de a-ţi îmbunătăţi experienţa la volan. Dacă nu conduci o maşină echipată din fabrică cu pachetul de vârf, poţi compensa cu ajutorul instrumentelor sau gadgeturilor potrivite. Cel mai important este să-ţi cunoşti propriile nevoi. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi doar acele accesorii auto care chiar îţi sunt de folos:

Acces facil la telefonul mobil


Telefonul mobil inteligent a reuşit să scoată din funcţiune o mulţime de accesorii sau dispozitive fără de care acum câţiva ani o călătorie era de neconceput. În viaţa de zi cu zi aproape nimeni nu mai foloseşte aparatul de fotografiat, ceasul deşteptător sau media playerul, deoarece le are integrate în smartphone. În torpedoul maşinii nu vei mai găsi hărţi sau CD-uri din acelaşi motiv. Pentru a avea acces la telefonul mobil în maşină va trebui să alegi accesoriile potrivite. Majoritatea şoferilor folosesc telefonul pe post de GPS, cu ajutorul aplicaţiilor de navigaţie favorite. Unul dintre dezavantajele acestora este că sunt mari consumatoare de curent, aşadar rişti să-ţi descarce bateria telefonului. Din acest motiv, în zilele noastre, din nicio maşină nu ar trebui să lipsească încărcătorul auto echipat cu cablul potrivit. Apoi, ca să fie cât mai vizibil ecranul, telefonul trebuie fixat pe parbriz sau pe planşa de bord. Sfatul nostru este să alegi un sistem de prindere potrivit pentru grila de climatizare. În special în sezonul cald, atunci când telefonul se află în bătaia razelor soarelui, există riscul să nu permită încărcarea de la priza auto pentru a preveni supraîncălzirea. Astfel, dacă telefonul este fixat pe grila de climatizare prin care circulă aerul condiţionat, se meţine tot timpul la o temperatură optimă pentru încărcare.

Cum protejezi interiorul

De felul în care arată habitaclul maşinii tale depinde experienţa de care ai parte în timpul deplasărilor. O atenţie deosebită trebuie să acorzi materialelor textile din interior, de la tapiţeria plafonului şi a scaunelor până la mocheta de sub picioare. Atunci când murdăria se impregnează în ţesături apar petele şi un miros greu de suportat. Dacă pentru scaune şi banchete există soluţia unor huse pe care le poţi spăla periodic, mocheta ce acoperă întreaga suprafaţă de la baza maşinii poate fi protejată doar în dreptul preşurilor. Alege covoraşe auto tip tăviţă din cauciuc flexibil, care reţin orice tip de murdărie, inclusiv lichidele şi nu permit migrarea acestora către mochetă. În cazul în care îţi scapă pe jos paharul cu cafea, poţi opri într-o parcare pentru a arunca gunoiul într-un spaţiu amenajat corespunzător. Covorul se şterge cu uşurinţă cu o cârpă umedă, în timp ce mocheta rămâne intactă.

Utilitatea unui compresor portabil

Nimeni nu doreşte să-şi întrerupă călătoria pentru a remedia o pană de cauciuc. Având în vedere starea precară a infrastructurii rutiere în întreaga ţară, riscul acesta este major. În marile oraşe, bordurile şi liniile de tramvai sunt adevărate capcane pentru roţi. Atunci când pleci la drum lung, ai toate şansele să treci peste un cui, un şurub sau orice alt obiect ascuţit care îţi va dezumfla pneul încet, dar sigur. Există însă şi cauze naturale pentru care cauciucurile pierd din presiune. Spre exemplu, atunci când maşina stă în parcare mai mult de câteva zile sau când sunt temperaturi extreme, aerul din anvelope se evaporă. Acesta este motivul pentru care înainte de orice călătorie se recomandă verificarea presiunii cauciucurilor. Cu ajutorul unui compersor de mici dimensiuni, care se alimentează de la bateria de 12 V a maşinii, vei putea verifica presiunea indicată de ceasul încorporat şi vei putea completa până la valorile recomandate de producător în funcţie de sarcina încărcată.

Accesoriile potrivite fac diferenţa dintre o maşină de serie, echipată pentru a acoperi nevoile medii ale cât mai multor utilizatori, şi una adaptată special nevoilor tale. Alege produse de calitate care îţi vor face deplasarea mai sigură în orice condiţii şi îţi vor îmbunătăţi experienţa la volan.

Sursa foto: pixabay.com/photos/navigation-car-drive-road-gps-1048294/