Tipuri de corpuri de iluminat pe care sa le utilizezi in casa ta

Tipuri de corpuri de iluminat pe care sa le utilizezi in casa ta

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricorpuri de iluminat
Ultima actualizareVineri 25 iunie 2021
Vizualizari154

Voteaza & Distribuie

Descriere

Lumina este un aspect foarte important pentru orice locuinta, fiecare camera avand nevoie de corpuri de lumina care sa scalde incaperea in acorduri potrivite cu activitatea ce se urmareste a fi desfasurata. Cateva zone din locuinta pot necesita corpuri de lumina suplimentare, spre exemplu in cazul dormitorului pentru lumina difuza sau a biroului pentru lumina neutra. In mod preferential, mai multe corpuri de lumina imbinate corespunzator pot declansa o explozie de simturi pentru sesiunile de relaxare sau odihna. Lumina poate fi folosita cu succes pentru a evidentia anumite zone ale locuintei, pentru a reliefa texturi sau a accentua forme de mobilier, tablouri, sculpturi sau alte elemente de interes personal. O multime de corpuri de iluminat pot fi integrate cu usurinta in confortul locuintei, transformand spatiul in functie de necesitati.

Corpuri de lumina potrivite pentru citit sau lucrat

Nivelul de iluminare recomandat pentru citit sau lucru este intre 300 si 500 lumeni pe metru patrat. Este foarte important ca lumina sa se imprastie uniform sau sa cada pe suprafata mesei de lucru sau a zonei de citit. Cele mai uzuale corpuri de lumina pentru zona de citit sau lucrat sunt lampadarele si veiozele.

Lampadarele dau un aer mai romantic si elegant incaperii, aducand un plus in designul de interior. Formele geometrice cu imbinari fixe sau cu brat reglabil frumos nuantate au si un farmec aparte pe langa utilitatea practica, punand in valoare coltul de citit.

In schimb, veiozele au un profil multifunctional si sunt usor de integrat in orice lacas, existand o gama vasta de tipuri arhitecturale. Modulul multifunctional transforma intensitatea luminoasa a veiozei in 2 sau 3 trepte, putand fi folosita pentru lectura sau ca lampa de veghe. O piesa eleganta sau in stil vintage, usor asortata cu diverse elemente de mobilier genereaza un impact vizual placut si acorda o nota de autenticitate spatiului.

Corpuri de lumina potrivite pentru relaxare

In dormitor totul se transforma o data cu venirea serii. Corpurile de lumina cu sistem de reglare a intensitatii luminoase completeaza atmosfera de relaxare si creeaza un farmec deosebit in incapere. Pentru ca uneori sintagma de relaxare poate fi atribuita si lecturii, este necesar sa existe si corpuri de lumina pentru aceasta destinatie. Astfel, o lampa de masa cu brat ajustabil sau o veioza vin in completarea sistemului de iluminat si formeaza un flux de lumina ce poate fi directionat direct pe materialul de citit.

Implementarea sistemului de iluminat potrivit surprinde prin caderea uniforma a undelor luminoase asupra incaperii si amplificarea designului intern. De asemenea, elementele de iluminat alese potrivit pentru colturi sau zone ce se doresc a capata un aer detasat de restul locuintei aduc un rafinament aparte si amplifica conturul. Sursa de lumina cu becuri LED, designul atractiv si optiunile privind alegerea intensitatii creeaza unde luminoase pliate pe necesitatile locative si imprima atmosferei un vibe bun.

Autenticitatea spatiului si imbunatatirea aspectului intern se face cu un sistem de iluminat potrivit in care mai multe corpuri de lumina imprastie lumina in functie de context si schimba atmosfera cu usurinta. Atunci cand alegi corect corpurile de lumina este mult mai usor sa obtii rezultatele dorite si lumina confortabila de care ai nevoie pentru a lucra, pentru a citi sau pentru a te relaxa. Lumina joaca un rol foarte important in viata oricarei persoane, drept pentru care va trebui sa te asiguri ca obtii cele mai bune corpuri de iluminat, care sa te ajute sa ai in casa lumina potrivita pentru orice tip de activitate pe care o faci inauntru. In felul acesta, nu vei avea nicio problema atunci cand aprinzi luminile in casa.