Ti-ai citit horoscopul azi?

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4012

Voteaza & Distribuie

Descriere

In fiecare dimineata, sute de mii de oameni din intreaga lume cerceteaza paginile ziarelor, cauta frentic pe internet (daca nu sunt abonati deja la cateva site-uri), in scopul de a-si citi horoscopul zilnic. Indiferent daca chiar au incredere in astfel de lucruri sau poate doar cauta sa se distreze cu viitorul, citirea predictiilor astrale este o componenta nelipsita din ritualul lor din fiecare dimineata. In cazul in care sunteti una dintre aceste persoane si va cautati horoscopul personal zilnic, va recomandam o scurta istorie a horoscoapelor si cum au evoluat lucrurile pana in zilele noastre. Unde a inceput totul? A cui a fost ideea de a ghici viitorul cu ajutorul stelelor si al planetelor?

Cu mii de ani in urma, grecii antici se foloseau de horoscoape si de astrologie pentru a-si pregati munca sezoniera. De exemplu, analizau o anumita pozitie a stelelor si a planetelor pentru a determina perioada perfecta pentru a cultiva si pentru a recolta legumele. Acesti oameni, credeau ca miscarea si pozitionarea corpurilor ceresti ar putea schimba incidente din viata oamenilor si pre determina un rezultat.

Cuvantul „astrologie" este tradus ca disciplina stiintifica a stelelor si a fost prima oara consemnat in Grecia medievala la poporul caldean. Aceasta practica interesanta de a folosi stelele pentru a prezice premise si evenimente, in cele din urma a captat atentia popoarelor din Orientul indepartat, precum si altora din alte locuri de pe glob. In cele din urma, astrologia si horoscoapele au evoluat intr-o practica tipica si au fost puse la dispozitia publicului prin intermediul publicatiilor cotidiene sau prin almanahuri. De-a lungul timpului, aceste estimari planetare au devenit din ce in ce mai individuale si astfel s-au creat semnele din horoscoapele de azi.

Vazuta de unii putin ridicola, de altii ca o adevarata stiinta, astrologia tinde sa fie subiectul unor dezbateri continue. Fie ca aveti sau nu incredere in horoscop este, pana la urma, o alegere individuala, insa multi sunt de acord ca exista o anumita parte cu radacini adanci in practicile medievale mistice.