Stiluri de dans latino

Stiluri de dans latino

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9460

Voteaza & Distribuie

Descriere

Diferite stiluri de dans apartin genului latino. Dansurile latino spun totul despre distractie, dar nivelul de dificultate pentru fiecare stil de dans poate fi destul de ridicat. Dansul latino include toate stilurile de dans din America Latina. Dansurile latino pot fi incadrate impreuna, deoarece, chiar daca pasii fiecarui dans latin difera intr-o anumita masura, toate au elemente comune de viteza, miscari viguroase si intensitatea fizica intre cei doi parteneri de dans, in majoritatea cazurilor.

Stiluri de dans latino


Iata unele dintre cele mai comune stiluri de dans latino si miscarile de dans specifice pe care artistii le interpreteaza.

Salsa

Probabil cel mai faimos stil de dans latin este salsa. Salsa este cunoscuta in intreaga lumne ca un stil de dans ce incorporeaza elemente miscari din Africa si Caraibe. Ca majoritatea dansurilor latine, sunt necesare 2 persoane pentru acest stil de dans. Cei ce practica salsa observa cu siguranta miscarile fanteziste ce le presupune si o multime de figuri uimitoare pe care acest stil de dans le desfasoara. Salsa se danseaza pe 4 timpi de baza, avand 2 pasi rapizi, o pauza si apoi un pas lent.

Cha Cha Cha

Cha Cha Cha este unul din stilurile de dans latino care provin din Cuba. Cha Cha Cha este de asemenea foarte des practicat de cupluri, cu o miscare in 3 timpi. La inceputul dansului, un partener se misca 3 pasi inainte timp in care celalalt face 3 pasi inapoi. Aceasta este urmata de 3 pasi in lateral, toti timpii fiind numarati de cuvintele "Cha Cha Cha".

Samba

Cuvantul Samba provine de la cuvantul asociat cu numele tarii originare "Brazilia". Samba se executa in 2/4 sau 4/4 timpi, punand accent mai degraba mai mult pe modul in care se executa pasii decat pe miscarea mainiloe si picioarelor. Toate stilurile de dans latino sunt gratioase, iar Samba este cu siguranta in fruntea listei. In Samba este esential pentru dansatori sa afiseze miscari viguroase, si nu unele mecanice.

Bachata

Bachata este un alt stil celebru de dans latino. Aceasta provine din Republica Dominicana. Bachata seamana cu cei 3 pasi laterali din Cha Cha Cha, dar exista o pauza pronuntata la sfarsitul miscarii. Acest dans este practicat pe muzica cu acelasi nume in fundal.

Mambo

Popularitatea raspandirii stilului de dans Mambo in intreaga lume i se datoreaza celebrei piese a lui Lou Bega: "Mambo No. 5". Exista o multime de trambite in fundalul pasilor de mambo, acesta fiind dansat in principal pe muzica jazz. Mambo isi are originile in Cuba, mai exact in cazinourile din Havana. Pasii complicati si rapizi sunt baza acestui stil de dans. Ca si in Cha Cha, partenerii se indreapta unul spre celalalt executand 3 pasi in fata si 3 inapoi.

Merengue

Merengue este una dintre cele mai frumoase stiluri de dans latino fiind executat in cuplu. Partenerii sunt aproape unul de celaltalt, intr-o pozitie numita „closed position". In merengue, exista intotdeauna un lider si un adept, indiferent de sex. Liderul tine talia adeptului cu mana dreapta si ghideaza pasii dansului. Merengue este dansat in 2 timpi, partenerii de dans danseaza in pozitie laterala, si isi dau drumul la o mana, se misca in cerc si fac piruete. Dansul merengue si muzica specifica, cunoscut tot sub acest nume, sunt oficiale din Republica Dominicana.

Ceea ce au in comun toate stilurile de dans latino este profunzimea coeficientului de pasiune, gratia fiind necesara mai mult decat majoritatea dansurilor din intreaga lume.