Sfaturi utile la inchirierea unei masini

Detalii

CategoriiAuto/moto
TaguriBucuresti, inchirieri auto, inchirieri masini, rent a car
Ultima actualizareMarti 26 aprilie 2016
Vizualizari1808

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ai nevoie de o masina pentru urmatoarea calatorie?

Iti poate da libertatea si flexibilitate de care ai nevoie si reprezinta o modalitate usoara de a te descurca intr-un oras nou. Totusi incercarea de a gasi cea mai buna oferta si de a afla ce optiune de asigurare ti se potriveste pentru masina pe care vrei sa o inchiriezi iti poate complica planurile. Astfel, pentru a evita orice probleme legate de inchirirerea unei masini, am adunat pentru tine o serie de sfaturi practice

Alegerea unei vehicul

Primus pas este sa te decizi asupra tipului de vehicul de care ai nevoie. Daca vrei sa calatoresti cu copii sau cu diverse echipamente, s-ar putea sa ai nevoie de un sedan incapator sau de un SUV. Daca ti-ai propus doar sa cheltuiesti cat mai putin pe inchirirere si bezina, atunci poti sa cauti cel mai mic model disponibil. Marimea modelului nu este insa singurul factor. Alte intrebari pe care s-ar putea sa tie le pui: E important pentru tine sa fie prietenos cu mediul sau sa aiba cutie automata ? De asemenea asigura-te ca firma de la care inchiriezi ofera toate accesoriile de care ai nevoie precum scaune pentru copii sau gps.

Inchirierea propriu-zisa a masinii

Pentru ce perioada vei avea nevoie de masina? Daca iti este necesara mai putin de o saptamana, este mai convenabil sa inchiriezi de la o companie mare. Pentru inchirieri mai lungi de sapte zile, s-ar putea totusi sa ai tarife mai bune daca apelezi la companii locale sau dealeri auto. Aminteste-ti totusi sa avertizezi companiile locale daca planuiesti sa conduci in afara ariei lor de acoperire. De regula, acestora nu acopera servicii decat in anumite regiuni, deci va trebui sa te descurci singur daca faci pana sau ai un acccident minor. Verifica mai multe optiuni inainte de a lua o decizie. Fa-ti timp sa verifici tarifele disponibile de pe site-urile a diferite companii. Adesea ofera discount-uri exclusiv online si in acest fel eviti taxele de rezercare.

Programele de loialitate

Daca nu ai luat inca aceasta optiune in considerare, poti sa te inscrii intr-un program de loialitate. Ele variaza de la companie la companie, dar la cele mai multe dintre ele, este gratis sa te inscrii si ai dreptul la anumite privilegii atunci cand ridici vehiculul. In plus, de regula informatia este completata dinainte deci nu trebuie sa iti bati capul sa completezi hartii la ridicarea masinii.. Mai mult, programul de loialitate te-ar putea sa face elibil pentru o serie discounturi.

Intelege contractul de inchirirere

Daca rezervi masina online, citeste termenii si conditiile cu atentie inainte sa de a confirma comanda. Daca faci rezervare prin telefon, intreaba agentul despre restrictii. Fii sigur ca intelegi conditiile rezervarii. Exista penalizari daca intarzii ? Cat timp va fi masina retinuta daca esti blocat in trafic cat esti in drum sa o ridici ? Exista o taxa daca va fi condusa de alti soferi? Este nevoie sa lasi numele si numerele lor in contract. Pentru inchirierile pe un singur sens, intreaba de taxele de drop-off intruca ele pot fi exorbitante. Pentru inchierile din aeroport, asigura-te ca reprezentantul de la servicii clienti are numarul zborului tai si iti stie programul de aterizare. In acest fel vor pastra rezervarea si daca zborul are intarzieri.

Adevaratul cost al inchirierii

Acorda atentie taxelor ascunse, de asigurare, facturile de benzina sau taxele de drop-off, care pot sau nu fi incluse in tariful de baza promovat pe site-uri sau bannere publicitare.