Sfaturi utile pentru condusul off-road

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurimasini
Ultima actualizareMarti 12 aprilie 2022
Vizualizari373

Voteaza & Distribuie

Descriere

Off-roadingul este popular printre aventurieri, deoarece oferă o combinație unică de peisaje și adrenalină. Condusul pe terenuri denivelate, nisip sau noroi necesită anvelope de teren potrivite și experientă. Am creat o listă de sugestii pentru călătorii experimentați și neexperimentați despre cum să conduci în siguranță pe teren nisipos, stâncos și noroi.

Off-roading pe nisip

Când conduci pe nisip, este esențial să menții o viteză și un ritm constant, astfel încât anvelopele să aibă suficient timp să calce pe nisip și să îl împrăștie. La o viteză mai mare, manevre precum frânarea și viratul vor fi ineficiente, acestea pot crea derapajul mașinii. Pentru a putea vira și frâna, trebuie să acționezi treptat și în timp.

Daca crezi ca nu vei avea nevoie de tracțiune, poți crește amprenta la sol a anvelopelor micșorând presiunea cu aproximativ 0,3 bar. Cel mai bun mod de a afla ce funcționează cel mai bine pentru tine este să explorezi. Nu uita atunci când te întorci pe șosea sa reglezi din nou presiunea anvelopelor, altfel ele pot exploda. Anvelopele cele mai potrivite pentru nisip sunt cele care au o amprentă mai mare pe sol atunci. Poți găsi aici câteva modele potrivite: WINRUN MAXCLAW A/T, ECO ADVANTAGE, ECO JUNGLE.

Off-roading pe teren accidentat

Iți recomandam sa explorezi la pas mai întâi ruta pe care vrei sa te aventurezi. În felul acesta, vei avea o idee despre ce te așteaptă și vei putea evita situații neașteptate. Începe cu o viteza mica, pe care o poți creste treptat dar ai grija sa nu virezi brusc. Poți sa te așteptați și la vizibilitate redusa în cazul în care ruta este la altitudini mai mari.

Nu începe cu ambreiajul pentru că vei ajuta gravitația să te tragă la vale. Acționează frâna ușor, altfel vei aluneca. După ce ai oprit mașina și ai și frâna de mână trasă, intră în marșarier. Cu piciorul pe pedala de frână, poți elibera ușor frâna de mână. Slăbind ușor pedala de frână, vei începe coborârea. Nu acționa brusc nicio pedală.

Off-roading pe noroi

Anvelopele potrivite pentru off-roadingul pe noroi au un profil diferit, cu caneluri foarte mari pentru a se putea agata de suprafețe dure acoperite cu noroi. Nu uita sa montezi un troliu pe mașina și sa verifici noroiul de pe ruta pe care o vei parcurge. Daca noroiul trece deasupra axei, cel mai bine e sa reprogramezi altfel riști sa ramai blocat. Menține o viteză constanta, de preferat mai redusa, pentru a avea control asupra mașinii. Dacă rămâi blocat, încearcă să miști ușor mașina înainte și-napoi asemeni unei bărci pentru a-ți crea o punte de ieșire.

Comandă anvelope off-road de pe Radburg.ro

Cea mai simplă modalitate de a comanda online anvelope off-road este să intri pe radburg.ro. În câteva click-uri poți adăuga în coș produsele dorite și acestea vor fi livrate la adresa ta. Ai beneficii cum ar fi:
  1. Transport gratuit
  2. Consultanță gratuită
  3. Garanție până la 3 ani
  4. O gama largă de produse din care poți alege.