Secretele unui gazon frumos și sănătos

Secretele unui gazon frumos și sănătos

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurigazon, intretinere spatii verzi, masini de tuns iarba
Ultima actualizareMarti 27 octombrie 2020
Vizualizari420

Voteaza & Distribuie

Descriere

„Cât de des trebuie să utilizez o mașină de tuns iarba?”,„Care sunt acei pași pe care trebuie să-i urmăresc pentru a transforma o parcelă de iarbă într-un covor de gazon luxuriant?” Fiecare dintre noi își pune aceste întrebări atunci când proiectează imaginea curții ideale. Visăm la acel petec de iarbă frumos, sănătos, de care să se bucure întreaga familie în zilele lungi de vară.

Pentru a obține un rezultat pe măsura așteptărilor, trebuie să investim timp și să acordăm multă atenție fiecărui proces în parte: de la însămânțare și fertilizare până la irigare și tundere regulată cu o mașină de tuns iarba performantă. Specialiștii în grădinărit ne împărtășesc câteva secrete pentru a ne putea bucura de un gazon des, frumos și sănătos:

1. Însămânțarea trebuie să fie uniformă!
Gazonul ideal este, în primul rând, complet! Ca semințele să fie distribuite uniform, specialiștii ne recomandă să utilizăm un dispozitiv de împrăștiere, proiectat special pentru a dispersa semințele la sol în mod egal. Desigur, ca acestea să germineze, au nevoie de condiții propice: un sol cu o concentrație bogată de nutrienți și o cantitate optimă de apă. De aceea, înainte de însămânțare, se recomandă curățarea solului de buruieni, de preferat erbicidarea lui ca după trecerea a două-trei săptămâni să urmeze o fertilizare a solului cu îngrășământ pentru gazon de înaltă calitate. Ulterior, după distribuirea semințelor, terenul se irigă din abundență.

2. Pentru o irigare corectă și eficientă, apelați la ajutorul unei pompe apă!
Cei mai mulți gospodari preferă fie utilizarea unui sistem de irigații cu stropitori, fie metoda clasică a udatului cu un furtun de grădină. Indiferent de tipul de mecanism de irigații preferat, specialiștii ne recomandă să acordăm o atenție aparte presiunii apei.

Atunci când presiunea este bună, eficiența sistemului de irigații crește, apa fiind distribuită uniform fără a spăla rădăcina firului de iarbă. Este necesară, în acest sens, instalarea unei pompe de apă. Gama de pompe de apă este utilă atât în cazul utilizării surselor de apă subterane, cât și în cazul celor supraterane, asigurând un flux continuu și eficientizând procesul de irigare al gazonului. În timpul sezonului cald, gazonul se udă fie dimineața, fie pe înserate, atunci când temperaturile sunt ceva mai scăzute, astfel reducându-se și cantitatea de apă evaporată. Irigarea se face, în mod corect, de două ori pe zi în timpul verii și o dată la două zile în sezonul de primăvară sau toamnă.

3. Cât de des folosim o mașină de tuns iarba?
Primele tunsori ale gazonului trebuie să fie realizate cu mare atenție. Odată ce firele de iarbă au atins o înălțime de 8-10 centimetri, va fi nevoie să tăiem vârfurile pentru a încuraja o dezvoltare sănătoasă a gazonului. După aceea, este indicat să menținem firele de iarbă la o înălțime constantă de 7-8 centimetri.

Un alt truc folosit de specialiștii în grădinărit pentru a îmbunătăți calitatea gazonului este tunderea ierbii într-o direcție diferită de fiecare dată. În acest fel, iarba se regenerează mai ușor. Desigur, și optarea pentru o mașină de tuns iarba de înaltă calitate este un factor de influență. Acesta nu doar că eficientizează procesul, ci și oferă utilizatorului un plus de confort și precizie. O atenție deosebită trebuie acordată și întreținerii mașinii utilizate, astfel încât cuțitul mașinii să fie întotdeauna ascuțit și axul drept.

Unelte de înaltă calitate pentru întreținerea gazonului

Fie că ești în căutarea unei pompe de apă pentru sistemul tău de irigații, fie că dorești să achiziționezi o mașină de tuns iarba sau un dispozitiv destinat plantării uniforme a semințelor de gazon, poți apela de fiecare dată cu încredere la echipa ta de specialiști în grădinărit: BRONTO. Cu o experiență vastă pe piață, BRONTO îți pune la dispoziție echipamente și unelte de cea mai bună calitate, marcă proprie ori produse create de branduri de renume pe plan internațional: MTD, WOLF-Garten. Service-ul garanțional și postgaranțional sunt asigurate de echipa de specialiști BRONTO.

Indiferent de nevoile tale, te invităm să le faci o vizită în magazinul online sau fizic, situat pe Str. Corneliu Coposu, nr. 35-37, Cluj-Napoca.


Articol redactat de: https://seo365.ro