Scurt indrumator spre firme serioase de foraje

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriforaje
Ultima actualizareLuni 3 octombrie 2016
Vizualizari1148

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cauti firme serioase de foraje si nu stii de unde sa le gasesti? Va rog sa excludeti din calcul varianta de a apela la fimele care isi lasa biletele pe stalpi. De obicei un om normal este pus in situatia de a lua decizii in problem in care nu are nici o pregatire cum ar fii momentul in care ai nevoie de un foraj de apa sau pentru pompa de caldura. Riscul de a lua decizii gresite este mare iar acest fapt impreuna cu posibilitatea de a fi pacalit sunt suficiente pentru a strica buna dispozitie pe termen lung.

Din perspectiva beneficiarului al unui put sunt cateva operatiuni tehnologice si de alta natura pentru executarea acestuia:
1. Documentarea despre potentialul hidro-geologic al zonei (la ce adancime se afla panzele de apa si cate panze sunt, ce calitate are apa in fiecare panza si felul de sol la adancime)
2. Gasirea unei fime serioase de foraj pe Euforaje.ro, care sa aiba utilaje de buna calitate si adecvate impreuna cu niste muncitori calificati.
3. Semnarea contactului. Contractul reprezinta obligatiile asumate de parti si nu afecteaza eventualele aranjamente.
4. Deschiderea santierului. Se sapa langa viitorul put doua gropi “batal” unde se va afce decantarea noroiului de foraj.
5. Se foreaza gaura primara care dureaza cateva zile. Este necesar un sondor pentru a face profilul geologic al zonei.
6. Dupa finalizarea pasului 5 se vor obtinie informatii despre potentialul de a avea apa sau nu.
7. Urmatorul pas este operatiunea de “carotaj electric”, facut de catre o firma specializata (alta decat cea de foraj), in urma careia inginerul geolog va da un verdict despre ce poate face putul.
8. Daca verdictul geologului este negativ, lucrarile se vor opri, daca in schimb este bun treaba poate merge mai departe iar firma de foraj stie unde are de pus filtrele de margarit.
9. Urmeaza finalizarea putului, se tubeaza (tevi de platic albastre codificate cu RP cu cifra 6, 8, 10 in functie de rezistenta mecanica) si se introduce margaritul (pietris fin sortat cu rol de filtru).
10. Dupa filter si tubare urmeaza denisiparea (operatie de pompare a apei timp de 50-100 ore.
11. Ultimul pas este curatarea zonei si predarea esantioanelor.