Salteaua - cea care dictează calitatea somnului în fiecare seară

Salteaua - cea care dictează calitatea somnului în fiecare seară

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurisaltele
Ultima actualizareVineri 3 septembrie 2021
Vizualizari300

Voteaza & Distribuie

Descriere

Omul zilelor noastre - cel care este mereu grăbit, mereu pe drumuri, cu zeci de task-uri de făcut, care își notează fiecare întâlnire și setează remindere pentru orice, pentru a ține pasul cu tot ceea ce are de făcut zilnic. Graba, agitația și haosul ne reprezintă. Totuși avem toți o ordine a noastră în tot acest haos, dar uneori parcă psihicul și corpul ne spun STOP! pentru că nu mai fac față. Epuizarea este firească deseori și apare din cauza lipsei de odihnă, de relaxare și a unor ore precare de somn.

Somnul din fiecare seară este cel care ne ajută zilnic să continuăm. Este cel care ne ajută să ne refacem și care ne relaxează astfel încât să o luăm de la capăt. Calitatea orelor de somn dictează în mare parte și starea de spirit din ziua care urmează, deci este foarte important să dormim într-un mediu cât mai potrivit și cât mai bine amenajat. În acest sens, atât lenjeria de pat, pernele și pilota, cât și salteaua contează foarte mult, fiind și cele care ne pot face să ne cufundăm într-un somn adânc sau cele care ne fac să ne trezim de câteva ori pe noapte și ne compromit odihna.

Salteaua - unul dintre cele mai importante aspecte

Având în vedere că salteaua este cea care redă duritatea sau flexibilitatea patului în care dormim, aceasta trebuie atent aleasă astfel încât să corespundă nevoilor noastre. Dacă în momentul actual apar dureri de spate după fiecare noapte, înseamnă că salteaua nu este cea potrivită și ar trebui schimbată urgent.

Important este și ca salteaua să fie aleasă corect ca mărime în funcție de baza patului, astfel încât să fie un fel de perfect match care să vă și ofere acel perfect sleep. Anumiți experti in domeniu consideră că nu există un tip de saltea anume care să fie potrivit pentru toată lumea, ci trebui aleasă în funcție de propriul nivel de confort și preferințe. Totuși, saltele prea moi sau care au un nivel de duritate prea mare nu sunt de preferat. Nimic dus la extrem nu este favorabil, deci nici în cazul acesta nu se aplică. Important este să alegeți dintr-un loc în care sunt mai multe variante disponibile. Un astfel de e-shop este chiar expert-saltele.ro, care dispune de o gamă variată de produse în acest sens, de toate mărimile și care au diverse caracteristici.

Dintr-o gamă atât de variată cu siguranță opțiunea potrivită se enumeră printre ele.

Tipuri de saltele - alegeți după bunul plac

Având în vedere că toate domeniile s-au dezvoltat și în această arie au apărut îmbunătățiri și schimbări. Dacă în trecut existau doar acele saltele cu arcuri, realizate de persoane nu chiar specializate în domeniu, care nu erau chiar axate pe nivelul de confort pe care acestea le oferă, iată că astăzi situația s-a schimbat.

Acum puteți alege dintr-o vastă gamă de saltele de diverse tipuri printre care:

- Saltele cu spumă de memorie: acestea preiau forma corpului, deci par special create pentru fiecare persoană în parte. Este de preferat chiar din acest motiv, pentru că se mulează după forma corpului. Este potrivită pentru cuplurile în care cei doi parteneri au o altă preferință din acest punct de vedere.

- Saltele din latex: o astfel de saltea este elastică și ajută la detensionarea corpului și a mușchilor. Este foarte rezistentă în timp.

- Saltele ortopedice: acest tip este o saltea mai fermă, dar potrivită pentru cei care prezintă dureri de spate. Ajută la ameliorarea punctelor de presiune a coloanei, fapt ce ajută și cu privire la menținerea poziției drepte a spatelui.

Variante există, trebuie doar să știți să faceți alegerea potrivită. Important este să mențineți salteaua și curată astfel încât să nu apară alte probleme de sănătate și să nu rețină acarieni. Somn liniștit pe o saltea potrivită!