Rowan Atkinson

Rowan Atkinson

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriRowan Atkinson
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1351

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Rowan Sebastian Atkinson
Nascut(a): 6 ianuarie 1955 in Newcastle-Upon-Tyne, Marea Britanie
Inaltime: 180 cm

Rowan Atkinson, intrat in memoria publicului cu numele de Mr. Bean, este un actor britanic, comedian si scenarist. Este extrem de cunoscut pentru rolurile interpretate in  show-ul de comedie Not The Nine O'Clock News si serialele Blackadder si The Thin Blue Line. Celebritatea i-a revenit in urma sitcom-ului Mr. Bean, majoritatea episoadelor fiind scrise chiar de el. Descrierea cea mai buna a personajului comic este facuta de Atkinson insusi, care afirma despre Bean ca este "un copil in trupul unui barbat matur".

Este extrem de cunoscut pentru umorul tipic, izvorat din comicul fizic devenit deja specific lui, individualizandu-l.
Cariera

Cariera artistica a lui Rowan Atkinson a inceput la radio, cand actorul a obtinut roluri in show-urile de comedie difuzate la BBC Radio 3 sub titulatura The Atkinson People. Emisiunile constau in interviuri  luate unor personalitati marcante fictive interpretate chiar de Atkinson.

Debutul in televiziune a venit imediat dupa absolvirea cursurilor universitare. In 1979, filmeaza Canned Laughter, apoi Not The Nine O'Clock News, produs de prietenul sau, John Lloyd. Dupa succes inregistrat cu  Not The Nine O'Clock News, Rowan Atkinson a primit rolul principal in sitcom-ul The Black Adder, caruia i-au urmat Blackadder II, Blackadder the Third, Blackadder Goes Forth, Blackadder's Christmas Carol si Blackadder: The cavalier Years.

Mr. Bean a aparut in 1990, cu ocazia programului de revelion. O serie de continuari ale lui Mr. Bean au aparut de-a lungul anilor '90, insa in 1997 Rowan Atkinson si regizorul Mel Smith dau lovitura cu Bean, filmul ce are la baza sitcom-ul de la inceputul anilor '90.  Un al doilea film, intitulat Mr. Bean's Holiday, este lansat in 2007.

A aparut, de asemenea, si in show-ul de televiziune Top Gear. Invitat de catre moderatorii emisiunii, Rowan Atkinson a facut celebrul tur de pista cu Kia si a inregistrat cel mai bun timp la acea vreme, 1:42.2.

Rowan Atkinson nu s-a rezumat la aparitiile in productii de televiziune. A obtinut in 1983 un rol minor in pelicula James Bond: Never Say Never Again.  Au urmat roluri in Dead on Time, The Tall Guy, The Witches alaturi de Angelica Huston, Four Weddings and a Funeral, The Lion King, Rat Race, Scooby-Doo si Love Actually. In 2005, este distribuit alaturi de Kristin Scott Thomas si Patrick Swayze in Keeping Mum. Urmeaza parodia Johnny English in 2003, succedata de Johnny English Reborn, in 2001.
Viata personala

Rowan Atkinson s-a casatorit la New York in 5 februarie 1990 cu Sunetra Sastry, pe atunci make-up artist la BBC. Cei dou au doi copii. Actorul a fost, de-a lungul vietii, si implicat politic, pozitionandu-se impotriva actului normativ controversat cunoscut sub numele de Racial and Religious Hatred Bill, care incita la ura impotriva oamenilor pe baza religiei. 

Pasiunea pentru masini este un lucru binecunoscut. Rowan Atkinson a scris pentru revistele britanice de profil Car, Octane, Evo si SuperClassics, insa nu s-a limitat la atat. Intrucat camioanele sunt marea lui pasiune, actorul si-a luat permisul de conducere pentru categoria C+E. Poseda un automobil McLaren F1, o Honda NSX, un Audi A8 si o Honda Civic Hybrid.

Rowan Atkinson are o avere estimata la 100 de milioane de lire sterline.