Categorii | Sanatate |
---|---|
Taguri | Medicina |
Ultima actualizare | Marti 5 august 2014 |
Vizualizari | 19560 |
simptome de diaree
Diareea este o afectiune care afecteaza pe toata lumea la un moment dat. Aceasta este caracterizata de un scaun inconsistent, urgenta rectala si miscari ale intestinului imediat dupa o masa. Oamenii care sufera de diaree pot avea scaun de mai mult de trei ori pe zi. Scaunele lichide sau apoase sunt considerate semne de diaree.
Diareea poate fi de doua tipuri - acuta si cronica. Diareea acuta este de obicei vindecata prin medicatie in timp ce recuperarea dupa diareea cronica este mai greoaie.
Simptomele de diaree sunt:
Exista diferite cauze ale aparitiei diareei, printre care:
Alte cauze care stau la baza diareei sunt intoleranta la gluten, intoleranta la lactoza, unele forme de alergie la alimente si deficiente de minerale, enzime si vitamine.
Tratamentul pentru diaree include cresterea aportului de lichide in special electroliti pentru a evita deshidratarea. Pacientii care sufera de diaree pot incerca medicamente cum ar fi Pepto Bismol, Imodium si Kaopectate. Urmarea unei dietei BRAT ar putea ajuta la reducerea simptomelor de diaree. O dieta BRAT este compusa din banane, orez, sos de mere si paine prajita. Bananele si sucul de mere contin o substanta numita pectina care ajuta la oprirea diareei.
Cel mai bun mod de a opri diareea este sa va adresati medicului care este in masura sa va prescrie antibiotice. Antibioticele sunt eficiente doar atunci cand diareea este cauzata de bacterii precum E. coli. Evitati consumul de alimente care provoaca balonare si sunt greu de digerat cum ar fi varza, broccoli, fasole si conopida.
Puteti incerca, de asemenea, urmatoarele remedii pentru a opri diareea:
Aveti nevoie de unele schimbari in dieta atunci cand esti suferiti de diaree. Evitati consumul de alimente rafinate si produsele alimentare care contine prea multe condimente. Consumati numai supe clare cu sare si piper. Beti multa apa pentru a va mentine hidratati si pentru a evita pierderea nutrientilor importanti.
Evitati consumul de alcool, bauturi carbogazoase si cafeina deoarece acestea agraveaza diareea. Anumite alimente cum ar fi laptele si produsele lactate, alimentele condimentate, alimentele prelucrate, dulciurile, alimentele grase prajite, sucul de pere si cel de cirese ar trebui sa fie strict evitate. Daca aveti dureri abdominale severe si sange in scaun pentru mai mult de trei zile consecutive, atunci ar trebui sa consultati imediat medicul.