Reguli pentru amenajarea unei bucatarii

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare
Ultima actualizareMarti 26 septembrie 2023
Vizualizari400

Voteaza & Distribuie

Descriere

Probabil majoritatea dintre noi avem cel putin un lucru pe care l-am schimba la bucataria noastra. Zi de zi suntem expusi la noi trenduri, imagini cu bucatarii idilice si reclame la mobila sau decoratiuni. Alegerea pieselor de mobilier potrivite poate parea coplesitoare de cele mai multe ori. Dincolo de tendinte si preferintele individuale exista cateva reguli pe care daca le urmam putem schimba intr-un mod inteligent aspectul bucatariei noastre.

Nicio amenajare nu trebuie inceputa fara un plan


In primul rand trebuie sa intelegeti modul in care utilizati zilnic bucataria. Este util sa folositi un desen al acesteia pentru a lua in considerare compartimentarea spatiului, dimensiunile fiecarui obiect de mobilier precum si zonele de trafic. De foarte multe ori oamenii sunt tentati sa aleaga piese de mobilier doar pe considerente estetice, fara a lua in calcul modul in care acestea vor fi dispuse, dimensiunile reale si interactiunea cu restul obiectelor.

Utilizati o paleta de culori armonioasa


Este extrem de important ca fiecare piesa de mobilier precum si decoratiunile sa respecte o paleta clara de culori. Luati in considerare culorile pe care le au podeaua si peretii precum si modul in care este iluminata incaperea. In general este recomandat sa optati pentru culori naturale neutre ce creeaza o senzatie de bunastare. O combinatie de culori puternice intr-un spatiu mic poate crea impresia unei incaperi apasatoare.

Optati pentru mobilier de calitate


Fiecare proiect fie, el de amenajare sau renovare, are sau trebuie sa se incadreze intr-un buget. Pentru a cheltui inteligent banii este recomandabil sa investiti in obiecte de mobilier din materiale de calitate. Puteti opta pentru mobilier cu dublu rol pentru a economisi bani si spatiu. Alegeti o masa de bucatarie extensibila din lemn pe care sa o puteti deschide si inchide la nevoie sau un coltar de bucatarie tapitat pentru a spori confortul si a optimiza spatiul.

Pentru a va bucura de o amenajare reusita este important sa realizati un plan atent si sa stabiliti un buget realist. Acordati atentie paletei de culori si materialelor din care piesele de mobilier sunt realizate. Nu in ultimul rand, asigurati-va ca fiecare decizie reflecta in totalitate gusturile si nevoile dumneavoastra zilnice. Bucataria este inima casei iar amenajata corect va spori valoarea si aspectul general al oricarei locuintei.