Profiluri din otel pentru constructii rezistente

Profiluri din otel pentru constructii rezistente

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriotel
Ultima actualizareMarti 30 august 2022
Vizualizari99

Voteaza & Distribuie

Descriere

In zilele noastre, nu exista nicio indoiala ca printre cele mai des folosite materiale in industrie sunt profilele din otel. Acest lucru se intampla dintr-un motiv - se disting prin durabilitatea lor extraordinara si, in acelasi timp, permit crearea de structuri complexe, cum ar fi hale, rafturi de depozitare si multe altele.

Inainte de a incepe sa utilizati aceste tipuri de elemente in scopurile voastre, ar trebui sa cunoasteti cele mai importante proprietati ale otelului, avantajele acestora, precum si cea mai comuna utilizare. Datorita acestui lucru, veti putea profita la maximum de acest tip de material pentru a va atinge obiectivele. Cand decideti sa cumparati profile de otel, ar trebui sa aflati mai intai pentru ce metoda au fost produse. Cel mai des este folosita metoda de laminare la cald sau la rece. Prin metoda este mai economica deoarece nu necesita utilizarea unei puteri atat de mari ca la laminarea la rece. In acelasi timp, acest tip de prelucrare nu modifica proprietatile materialului. Putem gasi o multime de profile laminate din otel pe site-ul materialeconstructiiploiesti.ro, iar preturile sunt mereu avantajoase!

Profilurile din otel laminate sunt disponibile in diferite forme pentru a fi utilizate in constructiile din otel. Sunt discutate formele, dimensiunile si proprietatile acestor sectiuni de otel laminat. Otelul este unul dintre materialele de constructie importante in industria constructiilor. Poate fi folosit in mai multe moduri pentru mai multe scopuri.

Diferite elemente din otel sunt fabricate in fabrici in functie de utilizarea lor. Sectiunile de otel laminat sunt turnate in matrite de turnare continua fara imbinari. Sectiunile unghiulare sunt fabricate in forma de „L”. Contine doua picioare. Unele sectiuni unghiulare contin segmente cu dimensiuni similare sunt numite sectiuni unghiulare egale, iar unele contin segmente diferite sunt numite sectiuni unghiulare inegale.

Sectiunile unghiulare sunt utilizate pe scara larga pentru constructiile de ferme de acoperis si pentru podelele cu grinzi de umplutura.

Sectiunea canalului sau sectiunea C consta in doua flanse egale conectate la tesatura la ambele capete. Sectiunile de canal sunt utilizate pe scara larga in structurile cu cadru de otel.

Sectiunea in T consta din flansa si tesatura dispuse in forma de „T”. Ele sunt utilizate in ferme de acoperis din otel pentru a forma sectiuni construite. Doua sectiuni unghiulare pot fi, de asemenea, unite pentru a obtine sectiunea T.

Sectiunile I care sunt numite si grinzi de otel sau grinzi de otel laminate sunt utilizate pe scara larga ca grinzi, buiandrugi, stalpi etc. Este alcatuit din doua flanse si o banda conectata.

Grinda I este un fel de otel de sectiune economica, cu proprietati mecanice de sectiune transversala mai bune. Caracteristicile sale sunt urmatoarele:

1. Flansa larga si rigiditate laterala mare. Rezistenta puternica la indoire.

2. In comparatie cu otelul cu sectiune generala, are avantajele costului scazut, preciziei ridicate, tensiunii reziduale scazute, fara materiale scumpe de sudura si detectarea sudurii si economiseste aproximativ 30% din costul de fabricatie al structurii de otel.

3. In comparatie cu structura de beton, structura de otel in forma de I poate creste aria de utilizare cu 6%, in timp ce greutatea structurii poate fi redusa cu 20% pana la 30%, iar forta interna de proiectare a structurii poate fi redusa.

Nu este fara motiv ca otelul este unul dintre materialele extrem de populare utilizate in industrie si fabrici de productie. Dupa cum am mentionat, unul dintre cele mai importante avantaje ale profilelor din otel este rezistenta si rigiditatea lor ridicata. Datorita diferitelor metode de prelucrare, puteti alege materialul care functioneaza cel mai bine pentru investitia voastra. De asemenea, merita mentionat ca de multe ori puteti comanda un produs cu dimensiuni si grosime specifice.

Structurile realizate din profile de otel sunt, de asemenea, relativ usoare si permit transportarea si asamblarea lor in alte locuri - datorita acestui lucru, este posibil sa se creeze constructii de hale din otel cu dimensiuni specifice intr-un timp scurt. Instalarea structurii prefabricate nu necesita utilizarea unor instrumente specializate suplimentare, motiv pentru care este o modalitate foarte flexibila de a construi rapid o instalatie.

Otelul laminat la cald este mai usor de facut, de modelat si de format. Isi are sursa intr-un proces de moara care implica laminarea otelului la temperatura ridicata. Porneste de la o bucata de tagle care este incalzita la 926 ° Celsius si apoi otelul este laminat prin moara in forma speciala. Intregul proces se face la temperatura ridicata si la sfarsit se raceste. Racirea poate determina contractia otelului si, prin urmare, exista mai putin control asupra dimensiunii si formei finale.
Otelul laminat la cald este utilizat in mod obisnuit atunci cand formele si tolerantele precise nu sunt esentiale.

Avantaje:

– Mai usor de facut: incalziti-l, impingeti-l, raciti-l si gata!
– Mai ieftin decat laminatul la rece.
– Otelul laminat la cald este lasat sa se raceasca la temperatura camerei si nu are tensiuni interne care pot aparea din procesele de calire.
– Cele mai populare forme sunt laminate la cald (UC, UB, SHS, RHS, PFC, plate etc.).

In timp ce otelul laminat la cald este incalzit si apoi racit, otelul laminat la rece este incalzit si racit la temperatura camerei si apoi laminat din nou. Otelul este prelucrat in continuare in mori de reducere la rece, unde materialul este racit (la temperatura camerei), urmat de formarea materialului fie prin franare, fie prin deformare la rece pentru a obtine forma dorita.

Avantaje:

– Forma precisa (consecventa si dreapta)
– O gama mai larga de finisaje de suprafata.
– O suprafata neteda si mai stralucitoare.
– Barele sunt adevarate si patrate si au margini si colturi bine definite.
– Tuburile au uniformitate concentrica si dreptate mai buna.