Principalele aspecte la care să fii atent dacă ești în căutarea unor apartamente de vanzare în Sibiu!

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriapartamente noi, Sibiu
Ultima actualizareLuni 23 noiembrie 2020
Vizualizari319

Voteaza & Distribuie

Descriere

Piața imobiliară din Sibiu s-a extins enorm în ultima perioadă. Evoluția, oportunitățile tot mai tentante de lucru și de studiu, precum și infrastructura modernă a orașului au transformat Sibiul într-un obiectiv de interes atât pentru localnici, cât și pentru persoane din toate colțurile țării. Tot mai mulți oameni își doresc să învețe, să lucreze sau chiar să se stabilească definitiv în Sibiu. Din acest motiv, dezvoltatorii imobiliari au căutat o mulțime de oportunități pentru a aduce pe piață noi locuințe, care să poată satisface toate gusturile și, mai ales, toate buzunarele.

Totuși, dacă îți dorești să achiziționezi un apartament în Sibiu, este bine să ai în vedere câteva aspecte importante, precum:
  • Zona
  • Aspectul și calitatea apartamentului
  • Eficiența termică
  • Facilitățile
  • Documentația juridică și procesul de achiziție

Zona din Sibiu în care vrei să te muți


Când vine vorba despre o achiziție atât de importantă, este bine să poți privi în perspectivă. Sigur că bugetul este important și că ai putea fi tentat să cumperi un apartament într-o zona mai ieftină a Sibiului. Sau poate, dimpotriva, acum te gandești să investești într-o locuință aflată în proximitatea locului de munca. Oricum ar fi, gândește-te la ce este cel mai important pentru tine. Ține cont că dacă acum ești singur, în viitor ai putea avea o familie. Să ai mijloace de transport în comun în apropiere poate fi benefic.

Dacă, pe de altă parte, îți place liniștea și vrei să îți poți crește familia în siguranță, fără prea mult stres, atunci poți opta pentru un apartament de vanzare in Selimbar. Zonele rezidențiale care se dezvoltă vor oferi în curând foarte multe oportunități pentru copii (locuri de joacă, grădinițe, creșe, școli). În plus, infrastructura modernă îți poate oferi sentimentul Occidental pe care foarte multă lume îl caută.

De asemenea, un aspect important îl reprezintă și populația din zonă. În cazul în care nu îți dorești să legi prietenii cu vecinii, ai putea fi interesat de un apartament de vânzare într-o clădire cu puține locuințe.
Mai mult, amplasarea apartamentului este importantă. Dacă îți place să îți savurezi, dimineața, cafeaua pe balcon, cu siguranță ai prefera să ai o vedere agreabilă. Așa că ține cont de tabieturile tale și nu uita că ai multe oferte din care să alegi! Nu te grăbi să te arunci la prima!

Aspectul și calitatea viitorului tău apartament

Apartamentele noi au avantajul că nu îți oferă prea multe verificări de făcut. Indiferent că vin mobilate sau nu, șansele ca tu să vrei să schimbi ceva prea curând sunt mici. Așadar acestea sunt benefice mai ales atunci când nu vrei să mai faci nicio investiție și vrei să te muți imediat. Totuși, chiar și așa e important să întrebi un profesionist. El ar putea evalua corect calitatea finisajelor și a materialelor de construcție utilizate. Mai mult, în situația în care te gândești să te muți în ceva mai mare peste câțiva ani, prețul de revânzare al unui astfel de apartament va fi încă bun.

În cazul în care te uiți la apartamente vechi de vanzare în Sibiu, atunci e bine să ai în vedere mai multe detalii importante:

  • Anul construcției;
  • Dacă este un bloc cu risc seismic: sigur că vei spune că Sibiul este ferit de cutremure… dar realitatea este puțin alta. Multe clădiri din centrul istoric al Sibiului sunt în pericol de a cădea. Blocurile vechi, carora nu le-a fost acordată atenție, sunt periculoase. Vechimea, eroziunea, mucegaiurile, infiltrațiile și alunecările de teren au făcut multe construcții vechi să fie nesigure, nu doar pentru cutremure, ci pentru orice fel de vânturi mai puternice.
  • Modificările de compartimentare: dacă alegi un apartament vechi trebuie să ai grijă ca modificările de compartimentare să fi fost realizate conform legii. Mai mult, proprietarul trebuie să poată dovedi cu acte toate aceste modificări. Dacă nu acorzi atenție acestor detalii, ai putea fi nevoit să faci tu înregistrările ulterioare, fapt ce te va costa atât timp cât și bani.
  • Asigură-te că nu ai urme de umezeală și mucegai: pereții, podeaua, tavanul te ajută să îți dai seama cam cât trebui să mai investesti în eventualele reparații ulterioare.
  • Instalațiile sanitare și panoul electric: vezi când au fost schimbate ultima dată, să nu fi nevoit să le înlocuiești tu prea curând!

Eficiența termică

În ziua de astăzi este foarte important să știi din ce materiale este construit imobilul tău și cum este izolat. Astfel, blocurile din cărămidă sunt superioare celor din plăci de beton, din foarte multe considerente. În primul rând acestea asigură o izolație termică mult mai bună, menținând căldura în interior, în perioadele reci. Ele sunt ignifuge și rezistente la umezeală, sunt durabile și fac față cu brio „atacurilor” rozătoarelor. Mai mult, izolația termică te interesează și pentru a putea face economie în ce privește consumul de energie. Așa că intereseaza-te să vezi cât este de izolat apartamentul atât la interior, cât și la exterior!

Facilitățile noului tău apartament

La capitolul facilități intră atât cele mai evidente: geamurile, izolația, centrala termică, dar și cele mai puțin evidente, cum este cazul instalațiilor, a panoului electric, apometrelor, sistemului de evacuare a apei menajere, repartitoarele și chiar ghena. Mai mult, înainte de a achiziționa un apartament într-un bloc cu lift, asigură-te că acesta este funcțional. Și, nu în ultimul rând, uită-te peste panoul cu restanțieri și rău platnici de la asociație. Cu siguranță nu ai vrea să rămâi fără căldură și apă caldă din cauza vecinilor!

Achiziția


Acestei etape trebuie să îi acorzi foarte multă atenție. Indiferent că vrei să cumperi un apartament direct de la dezvoltator sau de la un alt proprietar, este important să apelezi la servicii specializate de consultanță, astfel încât să eviți situațiile neplăcute precum nerespectarea termenului de predare, neconformitatea urbanistică a imobilului sau pierderea avansului în cazul nefinalizării achiziției.

Așadar, încă de când cauți un apartament de vânzare în Sibiu, ține cont de standardele tale. Nu face sacrificii atunci când vine vorba despre calitatea construcției și a finisajelor și asigură-te că faci cea mai bună alegere pentru tine. Un apartament este o investiție pe termen lung, așa că e bine să gândești în perspectivă.

Și nu uita că dacă ai nevoie de recomandări și de ajutor, te așteptăm cu bucurie în agenția noastră Taboo Imobiliare Sibiu de pe Șos. Alba Iulia nr. 83 pentru a-ți găsi acel „acasă”, pe care îl cauți și te vom sprijini în tot procesul tranzacțional cu profesionalism.

Surse foto: freepik.com