Pol Pot

Pol Pot

Detalii

CategoriiEducatie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2464

Voteaza & Distribuie

Descriere


Pol Pot, pe numele sau Saloth Sar, a fost un om politic, prim-ministrul Cambodgiei in perioada 1976-1979. Acesta s-a nascut in 19 mai 1928 si a trait 80 de ani. A fost membru al teribilei organizatii Khmerii rosii, fiind considerat astfel responsabilul vinovat pentru uciderea, de catre aceasta grupare, a doua milioane de combodgieni.
Acesta a detinut in perioada amintita intreaga putere in Cambodgia si a insistuit spaima prin dictatura sa. Comunismul practicat de el cuprindea desfiintarea oraselor si a banilor si dorea sa creeze un stat pur agrar.

Pol Pot


Pol Pot
Conducatorul Pol Pot s-a nascut intr-un sat de pescari, dar a avut norocul ca sora sa, Roeung, a ajuns sa fie concubina regelui, astfel, dictatorul a reusit sa aiba acces la educatie, in Franta. Totusi, Pol Pot nu a fost foarte atras de scoala, pe cum era de ideile marxiste si si-a dezvoltat, astfel, o obsesie ideologica pe care a aplicat-o pana la sange in Cambodgia.
S-au scris si inca se mai discuta multe despre Hitler, Stalin si chiar de Ceausescu, insa prea putine despre ceea ce a creat Pol Pot in tara sa, "Kampuchea Democratica".
In perioada in care acesta a fost prim-ministru, presedinte al statului era Khieu Samphan, iar impreuna si-au impus consitutia referitoare la groaza comunista, delimitand bine statul si incepand un proces numit de ei, de "reeducare".
Partea urbana a tarii a disparut in numai trei ani, toti au fost mutati la tara, sa munceasca, iar capitala Pnom Penh a ajuns sa aiba numai 30000 de locuitori. De asemenea, regimul se folosea foarte mult de tinerii pana in 20 de ani, carora le spalau creierul. Reeducarea, pentru aceasta conducere, se rezuma la asasinatele in masa.

harta Cambodgiei din cranii


harta Cambodgiei din cranii
Cadavrele celor doua milioane de morti nu au fost ascunse, ci au fost adunate craniile in marile intersectii, primind numele de campii ale mortii. Gura de aer si scaparea a venit din partea vietnamezilor, care, desi erau si eu comunisti si au trecut prin razboi, n-au mai suportat ce se intampla in tara vecina, iar in 1979 i-au alungat de la carma tarii pe khmeri.
Razboiul din Cambodgia, condus de Pol Pot, nu a fost stopat asa usor, ba chiar a mai durat 20 de ani, pana la moartea sa, singura etapa care ii putea incheia odioasele actiuni.