Pipa, arta fumatului

Pipa, arta fumatului

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6503

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fumatul pipei este una dintre cele mai vechi si mai rafinate forme de consum al tutunului. In prezent, ritmul alert al traiului de zi cu zi a condus treptat la abandonarea obiceiului de a fuma pipa, asociat cu calmul si relaxarea, si la trecerea la tigaretele practice si rapide alaturi de o cafea instant. In ciuda acestui fapt, pipa ramane un apanaj al rafinamentului si este, pe buna dreptate, cea mai sofisticata forma de a fuma.




Pipa


Pipa, marca a rafinamentului




Gasiti pipa ideala

Piata pune la dispozitie fumatorilor o multitudine de marci de pipe. Se impart in mai multe categorii, in functie de forma si materialul din care sunt confectionate. Astfel, dupa forma acestora, exista pipe indoite, pipe bulldog, pipe canadiene, pipe gardian, Dublin sau pipe mar, princiare sau daneze.




Pipa din cires decorata cu chihlimbar


Pipa din cires decorata cu chihlimbar




Pipele se realizeaza din lemn de cires sau de trandafir, din lut, din roci vulcanice, bachelita, plastic sau din materiale exotice precum chihlimbar, bambus sau trestie. Impatimitii de pipa au colectii intregi din care nu lipsesc branduri celebre precum Sovereign, Big Ben, Dunhill, Baldi, Rossi, Baldi, Stanwell, Upshall sau Cristiano.


Incercati diferite tipuri de tutun pentru a le gasi pe cele preferate

Asemeni diversitatii pipelor, tutunul se gaseste intr-o infinitate de varietati, de la cele mai blande, pentru incepatori, la cele cu arome tari, pentru impatimitii obisnuiti cu trabucurile si tigarile de foi. In general se folosesc patru feluri de tutun, ca atare sau in diverse combinatii: Virginia, Bright, Burley si Cavendish.




Tutun de pipa


Tutun de pipa




Acestora li se adauga, dupa preferinte, tutunuri cu arome si parfumuri deosebite: Havana (Cuba), Yenidji (Indonezia), Perique (Louisiana), Dubec (Turcia), Latakia (Siria, Cipru), Izmir, Xanthi, Komotini, Serres, Samsun si Drama (din Macedonia). Cel mai bine este sa cumparati cantitati mici din mai multe tipuri de tutun de pipa pentru a putea experimenta arome si senzatii.


Umpleti pipa

Umpleti pipa cu tutun, presati-l usor, adaugati tutun pana sus si presati din nou, de data aceasta mai ferm. Scopul presarii progresive a tutunului este ca acesta sa fie foarte dens, o densitate uniforma a tutunului asigurand un flux de aer optim prin pipa. Presarea tutunului se poate face cu degetul sau cu un instrument special de presat.




Umplerea pipei cu tutun


Umplerea pipei cu tutun




Aprindeti pipa

Aprindeti tutunul din pipa cu un chibrit de lemn sau cu o bricheta de pipa. Daca folositi chibrituri din lemn, lasati sa arda cateva secunde varful de fosfor, apoi plimbati flacara deasupra tutunului, in timp ce trageti incet pufuri de aer. Nu trageti aer foarte repede pentru ca riscati sa va ardeti limba. Parfumul tutunului va va rasplati rabdarea de care trebuie sa dati dovada.


Presati tutunul cu blandete in timp ce fumati, ca sa ramana la fel de dens. Nu va faceti griji daca pipa se stinge din cand in cand, o puteti reaprinde imediat sau dupa ce se raceste. Si cel mai important lucru, relaxati-va si lasati-va purtat de arome si de finetea acestei arte a fumatului.




Aprinderea pipei


Aprinderea pipei