Unelte si utilaje agricole indispensabile in gradina

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6660

Voteaza & Distribuie

Descriere

Desi in mod normal un gradinar care se respecta ar trebui sa posede toate instrumentele necesare in gradina, sunt indispensabile. De asemenea, este foarte important ca acestea sa fie pastrate intr-o forma buna. De exemplu , un instrument de taiat cum ar fi forfeca de taiat vita de vie, poate fi periculos daca lamele nu sunt bine ascutite si sunt acoperite de rugina, desi pericolul este mai mare pentru plante decat pentru gradinar. O taietura cu o astfel de foarfeca nu va fi una curata, ci va zdrobi pur si simplu tulpina plantelor ducand la distrugerea acestora.

Cazmale si lopeti
Cazmalele si lopetile au forme si dimensiuni diferite, dar trebuie sa legeti una cu care va simtiti cele mai confortabil si pe catre o puteti manui cu lejeritate. Cele mai bune au lamele facute din otel inoxidabil. Ele sapa pamantul cu usurinta , nu ruginesc si se intretin foarte usor. Ca pret sunt mai scumpe decat alte produse de caliate inferioara, dar o lopata buna poate fi tinuta pe parcursul a multe generatii.

De altfel, acest lucru este perfect valabil cand vine vorba de toate unelete si utilajele de gradinarit. Cazmaua si lopata sunt doua dintre cele mai importante unelte de gradinarit, ele va ajuta la sapat gauri pentru plantarea arborilor si arbustilor.

Greble
Greblele de gradina sunt utilizate fie pentru a strange frunzele sau fanul , fie pentru asemana seminte. Greblele pentru frunzele cazute au dintii mai lungi decat greblele normale, ale caror dinti sunt rigizi si mai scurti.

Sape
Un bun gradinar isi ingrijeste gradina , curatand randurile de legume si fructe de buruieni, de aceea trebuie sa aiba in gospodarie o sapa. Sapa poate fi, De asemenea, sapa poate fi folosita pentru a face randuri de rasad pentru plantarea semintelor.

Furci de mana si sapaligi
Acestea sunt instrumente importante pentru plivitul buruienilor mici si pentru plantarea florilor sau rasadurilor. Ca si lopetile si cazmalele, cel mai bune sunt realizate din otel inoxidabil. Acest lucru inseamna ca pot fi lasate si in gradina si nu vor rugini.

Foarfeca de gradina
Exista mai multe tipuri de foarfeci de gradina, in functie de intrebuintarea acesteia, astfel ele pot fi folosite pentru curatarea trandafirilor de spini, tunderea pomilor si arbustilor, taierea vitei de vie. Indiferent de intrebuintarea uneltelor si utilajelor, un gradinar trebuie sa aleaga intotdeauna numai produse de calitate.

Daca doriti si sfatul unui specialist in materie de instrumente pentru gradina puteti apela oricand la sfaturile marilor magazine de specialitate. Un magazin care pune intodeauna accent pe calitate si care vine in intampinarea clientilor cu cele mai bune oferte si sfaturi in materie de gradinarit este magaziagradinarului.ro.