6 idei de cadouri pentru amatorii de pictură

Detalii

CategoriiCultura
Taguricadouri, Pictura
Ultima actualizareVineri 18 februarie 2022
Vizualizari564

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un cadou care ține cont de preferințele și de pasiunile sărbătoritului va fi întotdeauna extrem de apreciat. Nu este nimic mai plăcut decât să simți că prietenii și cei din jur îți cunosc și îți susțin hobby-urile. Așadar, dacă urmează să dăruiești ceva unui pasionat de pictură, poți folosi cu încredere ideile de mai jos, indiferent dacă persoana îți este rudă, prietenă, colegă sau parteneră. Iată câteva idei perfecte de cadou pentru un amator de pictură!

1. Un șevalet

Dacă prietenul tău este amator și doar își exersează talentul acasă, într-o agendă sau pe un bloc de desen, încurajează-i pasiunea dăruindu-i un șevalet. Este un cadou care îl va ajuta să treacă la următorul nivel al hobby-ului său și să se simtă un pictor în toată regula! Poți opta atât pentru șevalete de mici dimensiuni, cât și pentru unele mai mari, în funcție de buget și de preferințele pe care intuiești că sărbătoritul le are.

2. Un set de pensule și alte accesorii utile

În cazul în care vrei să faci un cadou legat de pictură și nu știi exact de ce ar avea nevoie sărbătoritul, nu poți da greș cu accesorii utile oricărui pictor, amator sau profesionist. Poți cumpăra un recipient pentru apă, o paletă pentru amestecarea culorilor și un set de pensule de diferite forme și dimensiuni. Poți găsi online numeroase accesorii pentru pictat dintre care să alegi un set inspirat pentru amicul sau colegul tău.

3. Produse profesionale pentru pictură

Ți-ai auzit prietena spunând că își dorește foarte mult un set de culori de calitate sau alte produse profesionale pentru pictură? Nu există un moment mai bun în care să-i faci o surpriză valoroasă! Totuși, înainte să cumperi orice, asigură-te că te consulți cu o persoană care se pricepe sau că ai înțeles foarte bine ce își dorește sărbătoritul. Nu ezita să ceri indicii în mod subtil!

4. O carte cu picturi spectaculoase

Poate că nu te pricepi la accesorii pentru pictură, dar tot dorești să îți inspiri prietenul și să îi arăți că pasiunea sa este importantă pentru tine. În acest caz, îi poți dărui o carte sau un album cu picturi celebre în toată lumea. Alege un album cu operele unui artist pe care știi că îl admiră, sau un album cu un curent artistic sau o anumită perioadă. Va fi o surpriză extrem de plăcută!

5. Un city break la Madrid

Dacă ai un buget mai mare, iar persoana care primește cadoul îți este foarte apropiată, poți îndrăzni un cadou aparte. Dăruiește-i un voucher de călătorie spre Madrid, locul în care va putea să viziteze faimosul Muzeu Prado, plin cu opere ale celor mai mari pictori din lume. Acolo va putea admira tablouri originale semnate de Rembrandt, Caravaggio, Rafael, Goya, Rubens sau El Greco. Sigur va avea parte de cea mai frumoasă experiență, iar cadoul tău va fi unul de neuitat! În plus, în Madrid poate vizita și alte centre culturale și expoziții de pictură, precum cele de la Muzeul Reina Sofia sau Muzeul Thyssen-Bornemisza.

6. Un curs de pictură

Dacă persoana căreia îi oferi cadoul este doar amatoare, dar și-ar dori în secret să aprofundeze arta plastică, dăruiește-i un curs sau un workshop predat de un pictor profesionist. Poate fi vorba despre un workshop tematic, în care sărbătoritul va învăța să picteze anumite lucruri sau într-un anumit stil, sau un curs general de pictură pentru începători, unde să exploreze tehnici noi și să își îmbogățească cunoștințele în ceea ce privește arta.

Acestea fiind spuse, dacă ai un prieten pasionat de pictură și vrei să îl surprinzi cu un cadou pe cinste, folosește oricare idee dintre cele de mai sus. Cu siguranță, darul tău va fi unul extrem de util și de prețios!

Sursa foto: pexels.com/photo/woman-in-brown-scoop-neck-long-sleeved-blouse-painting-933255/