Pesticide-Az.ro – Substante active si benefice din gama produselor pe baza de fungicide impotriva ciupercilor daunatoare pentru plante

Pesticide-Az.ro – Substante active  si benefice din gama produselor pe baza de fungicide impotriva ciupercilor daunatoare pentru plante

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguripesticide
Ultima actualizareVineri 16 decembrie 2016
Vizualizari1386

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bolile criptogamice sunt foarte raspandite in cadrul culturii de legume sau pomi fructiferi si, in special, au efecte negative considerabile asupra plantelor. Anumite boli din aceasta categorie sunt foarte rezistente la tratamente, dar produsele din gama fungicide sunt special create pentru combaterea ciupercilor daunatoare asupra plantelor, ceea ce salveaza cultura agricultorilor si asigura posibilitatea bunei dezvoltari a fiecarei tip de cultura agricola.

Tratamente cu fungicide pentru vindecarea afectiunilor la plante
Exista numeroase tipuri de „afectiuni” criptogamice ale plantelor: mana, putregaiul, alternarioza, fainarea, rapan, monilioza, fuzarioza s.a. Produsele ce contin fungicide de contact si sistemice (substante din categoria pesticidelor) ce inhiba partial sau complet dezvoltarea agentilor patogeni la plante, sunt la foarte mare cautare datorita proprietatilor de vindecare si protejare a plantelor.

Pesticide-Az.ro – 130 de compozitii chimice pentru Fungicide benefice pentru plante
In cadrul magazinului online Pesticide-Az.ro gasiti peste 130 de produse disponibile sub forma de solutii de combatere a bolilor si afectiunilor criptogamice ale plantelor. In functie de compozitia produselor si structura lor chimica, fungicidele se impart in urmatoarele doua categorii:
  • Fungicide anorganice – Au in compozitia lor: sulf coloidal, sulfat de cupru, oxiclorura de cupru;
  • Fungicide organice – Au in compozitia lor: derivati ai acidului carbamic sau compusi pe baza de benzimidazoli, chinone;
Produsele pe baza de fungicide din cadrul magazinului online Pesticide-Az.ro – cunoscut si sub numele de Fermierul – sunt special create si recomandate pentru utilizarea lor pentru prevenirea bolilor, pentru imunizarea plantelor si tratarea infectiilor sau afectiunilor criptogamice, cunoscute si sub numele de ciuperci vatamatoare plantelor.

Fungicide de contact vs. Fungicide sistemice
Produsele comercializate pe site-ul Pesticide-Az.ro pe baza de fungicide de contact au capacitatea de a proteja plantele de bolile potentiale, nefiind totusi utilizate pentru tratarea efectiva a bolilor existente. Principalul avantaj al acestor produse consta in faptul ca nu dezvolta rezistenta fata de ele. In plus, perioada actiunii de protectie dureaza in jur de 10-12 zile, iar dupa prima ploaie puternica este necesar ca tratamentul sa fie repetat. Perioada de tratare a plantelor cu fungicide de contact variaza de la 3 pana la 6 tratamente pe sezon.

Fungicide sistemice de la Pesticide-Az.ro
Fungicidele sistemice au rol de protectie pentru numeroase tipuri de plante, iar substantele active din compozitia produselor ce au la baza fungicide sistemice se redistribuie corespunzator in toate locurile afectate ale culturii de plante, ajungand pana in interiorul plantei. Produsele din aceasta categorie protejeaza plantele de daunatorii microscopici atat din exteriorul plantei cat si din interior, dar numai in stadiile incipiente ale infectiei. Chiar si la 2 – 6 ore de la aplicarea tratamentului cu fungicide sistemice, indiferent de precipitatiile ce pot surveni, aceste substante sunt foarte puternice si nici macar ploile nu le pot reduce eficacitatea lor.

Perioada de actiune a tratamentelor pe baza de fungicide + tratament adjuvant recomandat de Fermierul – Pesticide-Az.ro
Perioada actiunii tratamentului de protectie pe baza de fungicide este cuprinsa intre 2 – 3 sapatamani. Numerosi specialisti recunosc faptul ca daunatorii patogeni ai plantelor se dezvolta foarte rapid si, deseori, se remarca o rezistenta a acestora la fungicide. Dar pentru a incetini acest proces este recomandata utilizarea produselor ce au in compozitia lor fungicide de cel putin 2 ori pe sezon. Iar pentru aplicarea unui tratament adjuvant, este recomandata utilizarea a cel putin unui fungicid de contact sau un fungicid sistemic din alta grupa chimica.

Fungicide de calitate disponibile in magazin online Pesticide-Az.ro
Pentru a vizualiza lista de produse din categoria FUNGICIDE de la PESTICIDE-AZ.RO accesati
www.pesticide-az.ro sau telefonati la unul dintr numerele:
0250772566 sau 0726214441
Si beneficiati de Servicii de Consultanta personalizate in conformitate cu proiectul dvs. de protejare a plantelor sau culturii agricole!