Pantofi ciudati

Pantofi ciudati

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriImbracaminte
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari21560

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pantofii fara toc - 2007

Pantofii fara tocuri si-au facut debutul pe podiumul lui Antonio Berardi in 2007 si au fost facuti celebri de Victoria Beckham in 2008. In ciuda aspectul lor nenatural si extrem de incomod, designerul italian sustine ca nu ii provoaca purtatoarei nici o durere. Cu toate acestea, expertii in medicina au preocuparile lor, spunand ca acesti pantofi ciudati ar putea duce la deteriorarea permanenta a picioarelor, genunchilor si a coloanei vertebrale daca sunt purtati regulat.


pantofi fara toc victoria beckham


Paduka - India, 1700

Paduka, sau sandalele cu nod intre degete, sunt cele mai vechi incaltari din India. De obicei erau facute din argint, lemn, fier sau chiar fildes. Exista un tip de Paduka si mai ciudati, cu ghimpi, care erau folositi pentru masochism. Sandalele Paduka cu ghimpi sunt purtate de indienii hindusi Sadhus, sau de Barbatii Sfinti, exact in acest scop.


paduka


Pantofii de mireasa, din lemn - Franta, sfarsitul secolului 19

Acesti pantofi ciudati dateaza din secolul al IX-lea, cand localnicii au cucerit o tabara de invadatori mauri, care le-au rapit femeile si au purtat inimile inamicilor in varful sabotilor lor, pentru a-si sarbatori victoria. Sabotii erau facuti dintr-o singura bucata de lemn de nuc si formau un dreptunghi cu radacinile lui. Mai tarziu, ramurile unui copac erau prelucrate intr-un mod special pentru a li se da forma de copac. Barbatii din sat au creat acest fel de saboti pentru miresele lor. Se spunea ca, cu cat era mai lung varful, cu atat dragostea lui pentru ea era mai mare .


pantofi de mireasa din lemn


Cizmele de balet – 1980 – pana in prezent

Cizmele de balet este un stil contemporan de incaltaminte. Au inceput ca pantofi-fetis, dar au crescut in popularitate, devenind un trend, mai ales in Japonia. Acest pantof combina aspectul pantofilor traditionali de balet cu cizmele cu toc inalt. Iluzia este de a forta purtatoarea sa stea aproape pe varfuri, asemeni balerinelor, cu ajutorul unui toc foarte inalt. Acesti pantofi ciudati nu sunt destinati purtarii indelungate.


cizme de balet


Pantofii Lotus – China, din secolul X pana in 2009

Traditia Han conform careia picioarele femeilor erau mutilate pentru a le face sa arate la fel de mici ca un mugur de lotus, a durat mai bine de o mie de ani. Pantofii din nord, mai ales cei din Beijing, avea forma de arc, o talpa exagerat de curbata si toc dintr-o singura bucata, adesea cu intariri din piele la degete si calcaie.


pantofi lotus


Bonus Pantofii Tatu – creatie a lui Alexander McQueen

In 2010, Alexander McQueen a lansat un set de pantofi armadillo (tatu). Accesti pantofi ciudati au fost facuti populari de artisti precum Lady Gaga.


pantofi alexander mcqueen