Page rank

Detalii

CategoriiIT
TaguriWebmasteri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari11036

Voteaza & Distribuie

Descriere

De ce motorul de cautare Google este atat de folosit?
Simplu pentru ca este simplu de folosit iar rezultatele returnate te duc la ceea ce cauti. Daca faceti o cautare dupa anumiti termeni veti observa ca pagini care contin termenul cautat de dumneavoastra de multe ori sunt uneori in cautari dupa altele care nu contin termenul decat o data. Da google rateuri? Sigur ca nu. In ordonarea paginilor dupa relevanta un factor important este pagerank-ul site-ului respectiv.

Ce este Page rank?
Page rank-ul este o nota virtuala pe care o are fiecare pagina in google pentru a determina relevanta ei. Este clar ca o pagina cu multe link-uri care trimit la ea este o pagina importanta.
Page rank-ul unei pagini este dat de numarul de pagini care trimit la ea, de valoarea lor, si de numarul de link-uri de pe paginile respective.

Cat page-rank imi da un anumit link?
Formula de calcul este urmatoarea: 0.85 inmultit cu page rank-ul paginii si impartit la numarul de link-uri de pe pagina respectiva.

Cum pot vedea ce page rank am?
Sunt mai multe modalitati. Cea mai simpla este de a-ti instala Google Toolbar-ul in Internet Explorar si aceasta iti va afisa page rank-ul paginii pe care o vizualizezi.

Cu sa-mi maresc page rank-ul
Simplu. Acumuleaza link-uri. Sunt o gramada de directoare web romanesti si straine in care inscrierea este gratuita asa ca inscrietiva site-ul in cat mai multe din ele. Un factor pe care trebuie sa-l aveti in vedere este page rank-ul site-ului respectiv.
Cel mai important dintre directoarele web este DMOZ.com. Importanta lui este data si de faptul ca exista pe web mii de site-uri care folosesc date DMOZ in directoare proprii. Deci impuscati mai multi iepuri dintr-o lovitura. Vestea proasta este ca inscrierea site-ului in DMOZ este dificila. Uneori putand dura chiar luni pana va veti vedea site-ul in director.
Inscrieti-va site-ul in directoarele romanesti. Mergeti pe trafic.ro si intrati in categoria Cautare/Portal. Veti gasi topul directoarelor romanesti ordonate dupa numarul de vizitatori. Incrieti-va site-ul in primele 20-30 de directoare. Si pe DMOZ gasiti o lista cu directoarele web romanesti.
In acelasi timp directoarele in care va inscrieti va vor trimite si un numar important de vizitatori.

Sfat
Faceti-va un document cu cateva decrieri ale site-ului dumneavoastra (de lungimi diferite - in unele directoare exista o limita de caractere pe care o poate avea descriere), cuvinte cheie. Reduceti astfel timpul necesar inscrierii (nu trebuie sa scrieti de fiecare data descrierea).

Concluzie
Daca aveti un site ineresant fiti sigur ca veti acumula link-uri fara sa fie nevoie sa adugati dumneavoastra. Oricum o promovare initiala este necesara.