Orice casa protejata are nevoie de tablouri electrice de la electriceconstructii.ro!

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguritablouri electrice
Ultima actualizareMiercuri 29 decembrie 2021
Vizualizari426

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atunci cand ne gandim la siguranta celor din jur si cea a casei noastre trebuie sa luam intotdeauna in considerare partea electrica a locuintei. O locuinta bine izolata din punct de vedere electric nu va suferi niciodata de avarii, iar orice casa protejata are nevoie de tablouri electrice de la electriceconstructii.ro! Magazinul electriceconstructii.ro ofera o gama vasta de produse foarte avantajoase, iar clientii pot achizitiona diverse precum panouri electrice, prize, intrerupatoare, cabluri, etc.

Tabloul electric reprezinta o parte importanta a instalatiei electrice, deoarece prin acesta, utilizatorii pot intrerupe si re-pornii curentul in locuinta. Un panou electric este o cutie de metal cu o usa, de obicei incorporata intr-un perete intr-un colt iesit din calea casei. In interior, veti gasi toate intrerupatoarele casei voastre. Puteti comuta intre pornirea si oprirea intrerupatoarelor. De asemenea, se vor opri automat atunci cand trece prea mult curent electric prin ele - pentru asta sunt facute!

In cadrul panoului electric, veti gasi un intrerupator principal care controleaza puterea catre intreaga casa. Veti vedea, de asemenea, intrerupatoare individuale, fiecare responsabil pentru furnizarea de energie electrica unei anumite parti a casei. Fiecare intrerupator ar trebui sa aiba o eticheta care identifica zona casei pe care o controleaza.

Unele case mai vechi nu au intrerupatoare: au sigurante in schimb. Daca aveti o cutie de sigurante, nu veti vedea niciun comutator pe panoul electric, veti vedea sigurante insurubate. Daca locuinta foloseste in continuare o cutie de sigurante, este posibil sa aveti dificultati in obtinerea unei asigurari sau este posibil sa fiti nevoit sa platiti o rata mai mare. Puterea catre casa dvs. vine printr-un contor electric din exterior, care directioneaza energia catre panoul electric. Puteti opri aceasta alimentare principala cu electricitate folosind intrerupatorul principal din panoul electric. Intrerupatorul principal va spune, de asemenea, amperajul serviciului electric.

Panourile electrice sunt cutii metalice, de obicei de culoare gri. Ele sunt de obicei incorporate intr-un perete. Tablourile electrice au usi (sau cel putin, ar trebui). In spatele usii, veti gasi o varietate de fire si intrerupatoare - acele intrerupatoare sunt intrerupatoarele din locuinta. Panourile electrice se afla in mod normal intr-o parte izolata a casei. Subsolurile, incaperile de depozitare, spalatoriile sau garajele sunt toate locurile obisnuite pentru instalarea unui panou electric. In casele mai vechi, s-ar putea chiar sa trebuiasca sa va uitati in afara casei pentru a va gasi panoul.

Daca locuiti intr-un apartament, veti gasi de obicei panoul electric chiar langa intrarea in unitate. Intreruptoarele de circuit se declanseaza (adica se opresc) cand circuitul este supraincarcat. Sunt dispozitive de siguranta, menite sa previna deteriorarea dispozitivelor electrice sau a casei in sine. Daca intrerupatorul nu se declanseaza si nu intrerupe alimentarea, circuitele supraincarcate ar putea declansa incendii sau electrocuta pe cineva.

Fiecare intrerupator controleaza un circuit. Fiecare circuit corespunde de obicei unei camere sau unei zone a casei. Dispozitivele care consuma energie, cum ar fi plitele electrice sau aparatele de aer conditionat, ar putea avea propriul intrerupator. Un intrerupator este proiectat sa suporte o anumita sarcina electrica: daca sarcina electrica creste prea mare pentru intrerupator, acesta se opreste. Acest lucru se intampla daca aveti prea multe dispozitive conectate intr-un circuit, de exemplu.

Exista diferite dimensiuni de intrerupatoare, in functie de cantitatea de energie electrica pe care trebuie sa o gestioneze. La fel ca serviciul electric al casei, intreruptoarele individuale sunt impartite in functie de amperajul pe care il pot suporta. Intreruptoarele variaza de la 15 la 200 de amperi. Majoritatea au 15, 20 sau 30 de amperi, totusi.

Intreruptoarele au si tensiune nominala. Un singur intrerupator de circuit ofera in mod normal 120 de volti — cantitatea tipica necesara pentru lumini, televizoare etc. Un intrerupator dublu este evaluat pentru 240 de volti. Aceasta este pentru aparatele mari care consuma multa putere, cum ar fi aragazul sau uscatorul electric. Cand intrerupatorul se declanseaza, tot ce trebuie sa faceti este sa apasati comutatorul pentru a-l reseta. In casele mai vechi cu cutii de sigurante, nu o puteti reseta. Trebuie sa inlocuiti toata siguranta daca se arde.

Dupa cum sa mentionat mai devreme, un intrerupator se va declansa daca circuitul a devenit supraincarcat. De exemplu, utilizati uscatorul, in timp ce televizorul si cuptorul cu microunde functioneaza in acelasi timp. Chiar daca toate sunt conectate la prize diferite, ar putea fi pe acelasi circuit. Acest lucru poate duce la consumarea prea mare de energie, iar intrerupatorul se va declansa.

Daca ati declansat un intrerupator, iata ce ar trebui sa faceti:

Opriti alimentarea articolelor care au cauzat declansarea intreruptorului. Deci, in acest caz, inchideti uscatorul, televizorul si cuptorul cu microunde. Mergeti la cutia tabloului electric si deschideti-o. Gasiti intrerupatorul declansat. Dintre multele comutatoare din interiorul panoului electric, ar trebui sa vedeti unul care este blocat intre pozitiile pornit si oprit, in timp ce toate celelalte sunt inca pornite. Cel ciudat este intrerupatorul tau declansat. Intoarceti comutatorul complet in pozitia oprit, apoi inapoi in pozitia pornit. Acum ar trebui sa puteti utiliza din nou dispozitivele electrice.

Nu uitati, nu le folositi pe toate in acelasi timp. Sau puteti muta unul dintre ele intr-o alta priza. Daca ati oprit elementul electric care a cauzat probleme si intrerupatorul de circuit continua sa se declanseze, ar putea exista o alta problema. Daca aveti un intrerupator care se declanseaza des, poate fi o problema de capacitate. De aceea se recomanda produsele de pe electriceconstructii.ro, deoarece calitatea este mereu inalta si preturile avantajoase!