Obiective turistice in Bruges

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8413

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bruges, cel mai important oras turistic al Belgiei, este un un adevarat muzeu cufundat in istorie. Format in mii de ani de nisip, orasul a fost initial o locuit de triburile Morinilor si ai Menapilor. In jurul anului 1134, orasul a inceput sa fie fortificat, iar comertul s-a dezvoltat. Astazi, Brugge, pe numele sau flamand a devenit un oras unic prin romantismul lui, prin micile canale si stradute, restaurantele intime, recunoscuta sa piata de Craciun si monumentele istorice. Iata care sunt cele mai frumoase obiective turistice din Bruges.

Piata Burg

Pietele Markt si Burg ofera Bruges-ului doua zone pietonale absolut incantatoare. Ambele etaleaza opere arhitecturale, printre care ruinele antice ale Catedralei Sf. Donatian (acum aflate in pivnita hotelului Crown Plaza).

Primaria

Opulenta Primarie din Bruges domina piata Burg. Monumentul istoric gotic dateaza de la sfarsitul secolului 14 si a deschis calea pentru multe alte primarii din Tarile de Jos, construite intr-o maniera similara.

Orasul vechi - Reper maiestuos si auster, Orasul vechi puncteaza o enclava fotogenica de o frumusete incredibila a Bruges-ului.

Groeningemuseum

Una dintre cele mai importante colectiile de arta din Belgia se afla in Bruges la Groeningemuseum. Muzeul municipal are un patrimoniu primitiv flamand, baroc si renascentinst aproape de nepretuit.

Biserica Notre Dame

Biserica Maicii Domnului (Notre Dame) este una dintre bijuteriile Bruges-ului, fiind un alt punct de reper gotic construit din caramida in Evul Mediu tarziu. In interiorul ei se gaseste celebra sculptura a lui Michelangelo Madonna si Copilului.

Jeruzalemkerk

Jeruzalemkerk, sau Biserica Ierusalim, dateaza din secolul 15 si este este o minune arhitecturala care contine si un muzeu.

Heilig-Bloedbasiliek

O alta dovada ca Bruges este demna de patrimoniul mondial UNESCO este Heilig-Bloedbasiliek, sau Bazilica Sfantului Sange. Titlul macabru provine de la o relicva adusa la Bruges din Tara Sfanta de catre Thierry de Alsacia, in secolul al 12-lea. Considerata a fi o tesatura pe care Iosif din Arimatea l-a pastrat cu sangele lui Iisus Hristos, "Relicva Sfantului Sange" face din bazilica secolului al 12-lea un loc de pelerinaj major pentru credinciosii romano-catolici si nu numai.

Catedrala Sint-Salvator

Sint-Salvator este catedrala din Bruges si, ca urmare, este preeminenta in orasul istoric. Desi a fost supusa mai multor perioade de restaurare, catedrala ramane in mare masura asa cum a fost atunci cand s-a construit in secolul 10.

Belfort

Simbolul Bruges va reduce la tacere orice indiferenta pe care ati fi putut avea-o fata de turnurile cu clopot. Clopotnita medievala Belfort nu este doar un fundal proeminent, ci si subiectul unor filme si poeme cunoscute.