N-ai timp să mergi prin librării? Iată 5 motive să cumperi cărți online!

Detalii

CategoriiCultura
Tagurilibrarie, librarie online
Ultima actualizareJoi 28 noiembrie 2019
Vizualizari1017

Voteaza & Distribuie

Descriere

În ultima vreme ai tot adăugat cărți pe wishlist: au apărut câteva romane noi, a căror descriere ți-a făcut cu ochiul, prietenii tăi ți-au povestit cu înflăcărare despre ultimele descoperiri literare pe care le-au făcut, iar în social media ai citit sau auzit recomandări de cărți faine, despre care ești convins că sunt pe gustul tău. Ți-ai tot spus că trebuie să ajungi în viitorul imediat apropiat într-o librărie, dar planurile ți-au fost date peste cap: fie nu ai mai avut timp, fie a intervenit altceva.

Ce-ar fi dacă ai începe să te bucuri de unul dintre beneficiile pe care ni le oferă evoluția tehnologiei și, implicit, Internetul? Este vorba despre cumpărăturile online - în cazul tău, cumpărarea cărților din o librărie online ca Libris. Te înțelegem dacă ești reținut la început, mai ales dacă îți place să simți paginile și copertele unei cărți, înainte de a o cumpăra. Trebuie să recunoști, însă, că responsabilitățile zilnice nu îți permit întotdeauna să faci acest lucru - și, în plus, nu prea mai ai cărți de citit în casă. Iată, așadar, 5 motive pentru care merită să începi să cumperi cărți online:

Cărțile ajung oriunde dorești


Optând pentru achiziția cărților online, vei rezolva problema principală cu care te confrunți: imposibilitatea de a ajunge ori de câte ori îți dorești într-o librărie fizică. Astfel, dacă treci printr-o perioadă aglomerată și pur și simplu nu reușești să găsești acea oră în care să mergi în librăria ta preferată, este timpul să îți comanzi cartea sau cărțile pe care ai pus ochii cu un simplu click. Nu va fi nevoie să te deplasezi: coletul va ajunge la adresa pe care o vei indica în formularul comenzii - cu alte cuvinte, dacă stai la birou de dimineață până seara, curierul îți va aduce cărțile chiar la tine la muncă. Așa te vei putea bucura de câteva pagini bune în pauza de prânz!

Livrarea este rapidă

Cele mai multe librării online pun la dispoziția clienților serviciul de livrare prin curier rapid, ceea ce este în avantajul pasionaților de lectură care de-abia așteaptă să aibă în mâini ultimul roman apărut al autorului lor preferat. În general, nu va trebui să aștepți mai mult de 2-3 zile să te bucuri de cărțile mult dorite, din momentul în care ai plasat comanda.

Poți beneficia de transport gratuit


Numeroase librării online asigură transport gratuit, prin serviciul de curierat rapid, în cazul comenzilor care depășesc o anumită sumă. Așadar, dacă ești în punctul în care „te aprovizionezi” cu cărți pentru următoarea perioadă, ai toate șansele să beneficiezi de livrare gratuită.

Te poți bucura de prețuri promoționale

Trebuie să recunoști că prețurile cărților bune și al celor recent apărute nu este întotdeauna prietenos cu buzunarul cititorilor, fiind o consecință a investiției financiare și de timp pe care o implică publicarea lor.
În librăriile online, însă, poți găsi prețuri mai mici decât cele din librăriile fizice. Perioadele de reduceri sunt frecvente - nu trebuie decât să fii cu ochiul pe ele, iar pentru a-ți simplifica misiunea, poate că ar fi bine să te abonezi la newsletter. Ba mai mult, suma cu care poți rămâne în buzunar, după achiziție, nu este deloc de neglijat: în unele zile și în cazul unor librării, reducerile sunt chiar de 50-70%.

Ai acces la noutăți


O librărie online este cel mai bun loc în care poți găsi noutățile literare care te interesează. Stocurile se actualizează permanent, fiind adăugate tot timpul aparițiile recente ale editurilor aflate în portofoliul librăriei.
Mai mult decât atât, ai toate șansele să te bucuri de cartea pe care ți-o dorești atât de mult chiar în ziua în care se lansează pe piața din România, pentru că uneori există posibilitatea de a o precomanda.

Ce zici? Nu crezi că ai suficiente motive să-ți refaci stocul de cărți pentru următoarea perioadă? Tot ce îți mai rămâne de făcut este să te orientezi la o librărie online de încredere, cunoscută în rândul iubitorilor de lectură. Reține că o astfel de librărie oferă clienților beneficiul prețurilor promoționale, așa că s-ar putea ca, la final, coșul tău de cumpărături să fie mai bogat decât ai stabilit inițial.