Montajul ferestrelor la case eficiente energetic

Montajul ferestrelor la case eficiente energetic

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriferestre, ferestre cu geam termopan, ferestre de mansarda
Ultima actualizareMarti 15 noiembrie 2022
Vizualizari58

Voteaza & Distribuie

Descriere

Eficiența energetică a clădirilor este un aspect care ne preocupă pe fiecare dintre noi, accentul punându-se din ce în ce mai mult pe reducerea consumurilor și a pierderilor energetice. Pentru că ferestrele sunt cunoscute ca fiind punți termice cu pierderi ridicate, este normal ca asupra acestora să fie implementate cele mai bune sisteme de ferestre și materiale izolante. Află cum se face montajul la casele eficiente energetic și care sunt cele mai importante detalii care schimbă în totalitate izolarea ferestrelor.

Izolarea cu precadre termoizolante- o soluție eficientă de izolare

Golurile pentru ferestre sunt necesare pentru a permite ventilarea locuințelor, însă în același timp ele constituie și zone prin care aerul circulă nestingherit spre exterior. O dată cu acest proces are loc și transferul maselor de aer, care este dezavantajos pentru clădiri. Prin folosirea de precadre termoizolante blaugelb Triotherm+ sunt reduse aceste schimburi de temperatură cu exteriorul, conservându-se astfel temperatura la interior și eficientizându-se astfel consumurile.

Cum se face montajul ferestrelor la case eficiente energetic?

Montajul precadrelor necesită o suprafață curată și nivelată, pentru că de aceste caracteristici depinde foarte mult calitatea lucrării. De aceea primul pas va fi acela de a măsura planeitatea suprafețelor, atât în plan vertical, cât și în plan orizontal.

O nivelă este perfectă pentru aceste măsurători, iar în cazul în care este necesar să repari suprafețele în vederea restabilirii planeității, procesul se repetă ulterior lucrărilor de reparare. Telemetrul cu laser poate fi o soluție perfectă pentru măsurători, iar acest dispozitiv este ușor de manevrat pentru a obține cele mai bune rezultate. Următorul pas este realizarea marcajelor unde vor veni integrate profilele, astfel încât să îți ușurezi munca și să îți creezi repere utile de montaj. Profilele trebuie să fie tăiate la dimensiunea dorită, conform regulilor de calcul care includ dimensiunile profilului, dar și rosturile de montaj.

Tăierea se face cu ajutorul unei mașini de tăiat cu disc rotativ (fierăstrău rotativ), iar specialiștii recomandă eliminarea capetelor profilelor. În cazul în care profilele necesită îmbinare, acest lucru poate fi făcut cu ușurință, deoarece acest sistem permite montajul tip coadă de rândunică. Acest lucru înseamnă că două profile vor avea continuitate fără a fi necesară înșurubarea sau alte tipuri de prinderi, ci doar conectarea corectă a capetelor de profil. Atenție însă, după ce profilele au fost tăiate la dimensiune, este necesară etansarea zonelor de conectare.

Materialul adeziv se pune pe dosul profilului, iar profilul poate fi montat pe suprafața zidului. Primul profil care se montează și cel care dă de fapt direcția montajului, este profilul inferior, din zona pervazului. Ulterior se poate face alinierea celorlalte profile, verificând în mod constant planeitatea suprafețelor. Profilul inferior se prinde în șuruburi de suprafața peretelui, pentru a nu permite deplasarea acestuia până la montajul celorlalte elemente.

Celelalte profile se montează într-un mod similar, având grijă la planeitate și apăsând ușor profilul pe suprafață, pentru a asigura prinderea corectă. Vei observa că partea inferioară a profilului este texturată, cu un model în formă de fagure. Acest model ajută la stabilirea aderenței, deoarece neavând o zonă lină, profilul nu va aluneca cu ușurință. Profilele trebuie să se îmbine cap la cap foarte bine, fără rosturi, tocmai pentru a putea izola foarte bine zona suprafețelor vitrate. Ulterior toate profilele sunt prinse în șuruburi, pentru asigurarea stabilității.

Următorul pas este acela de a monta elementul de fereastră în zona delimitată de profile și fixarea acesteia. Se recomandă să fie folosite șuruburi de fixare tot din cadrul sistemului blaugelb pentru a oferi siguranță sistemului total, iar pasul final este montajul canaturilor.

Acestea sunt etapele de montaj a ferestrelor caselor eficiente energetic, iar avantajele acestora se simt imediat după montaj. O casă bine izolată și sistemele de închidere performante vor eficientiza locuințele și vor genera economii foarte mari în ceea ce privește consumurile energetice.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/new-england-casaaen-stil-2826065/