Modele de carcase de mobilă care NU trebuie să lipsească din nicio proiectare

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurimobila
Ultima actualizareMarti 23 august 2022
Vizualizari301

Voteaza & Distribuie

Descriere

Planificarea pieselor de mobilier este cel mai important capitol dintr-o amenajare, așa că necesită atenție. Atunci când îți alegi singur carcasele de mobilă ai avantajul de a testa diferite modalități de combinare până obții cel mai bun rezultat pentru optimizarea spațiului.

Fie că îți place să îți creezi singur mobila ori ești antreprenor și execuți mobilă la comandă, este util să știi că nu trebuie să depinzi de comenzi care pot să întârzie, ci poți să cumperi carcase gata făcute. Principala regulă este să alegi piesele, atât mobilierul, cât și accesoriile, astfel încât totul să fie în armonie. Ca să nu începi planificarea de la zero, îți oferim sprijinul nostru și îți prezentăm modele de carcase de mobilă care nu trebuie să lipsească din nicio proiectare.

Carcase de mobilă pentru bucătărie: secrete pentru optimizarea spațiului

Indiferent de forma bucătăriei, compactă, pe colț, în U ori de tip insulă, există câteva carcase de mobilă care se pot plia pe orice spațiu. În funcție de necesitățile și dimensiunile spațiului, poți opta pentru corpuri de mobilier cu trei, patru ori cinci sertare. Te poți folosi de ajutorul accesoriilor de mobilier pentru a optimiza inteligent încăperea. Astfel obții spații de depozitare suplimentare care se pliază perfect pe stilul de viață al omului modern.

Masca pentru chiuveta de bucătărie este altă carcasă importantă care nu trebuie neglijată la proiectare. Găsești în comerț modele de diverse dimensiuni, astfel că este ușor să amenajezi chiar și un spațiu mai mic. De regulă, dulapurile de bucătărie se comercializează dezmembrat și trebuie să achiziționezi separat fronturi, euroșuruburi și picioare. Însă astfel ai ocazia să cumperi exact feroneria și accesoriile pe care ți le dorești, personalizând de la A la Z piesele alese.

Din planificarea unei bucătării nu lipsesc nici corpurile suspendate. Acestea sunt utilizate pentru depozitarea paharelor, a recipientelor pentru gătit, a condimentelor, dar și pentru montarea unui scurgător de vase în interior. Astfel menții blatul de bucătărie curat, ordonat și elegant.

Alte carcase de mobilă ce merită luate în calcul sunt dulapurile de bază pentru coșurile Jolly. Optimizarea spațiului are un rol cheie în planul de proiectare a mobilei, astfel că este recomandat să fie analizate toate posibilitățile din timp. Printre cele mai apreciate accesorii de bucătărie se află coșurile Jolly, concepute special pentru a ușura viața. Aceste piese au formă dreptunghiulară și se atașează de corpurile de sub blatul de lucru. Pot fi utilizate în diferite scopuri - de la aranjarea recipientelor și a ustensilelor pentru gătit până la depozitarea produselor de curățenie. Găsești în magazinele de bricolaj modele cu sisteme cu amortizare, cu bile, cu glisare, cu extracție parțială ori totală, cu montaj pe ușă, pe colț ori direct în corpul mobilierului.

Carcase de mobilă pentru baie

Dincolo de aspectul estetic al unor carcase de mobilă, ia în calcul și funcția practică. Acestea trebuie să fie încăpătoare, să pună în valoare dimensiunile spațiului și să aibă caracter multifuncțional. Toate aceste criterii trebuie bifate mai ales în cazul unei băi mici care nu oferă multe posibilități de amenajare.

Pentru baie poți să cumperi modele de corpuri precum dulap cu oglindă și dulap bază alb, amândouă cu rolul de a obține un spațiu elegant și organizat. Acestea sunt proiectate astfel încât să se potrivească perfect cu restul pieselor de mobilier din baie. Un dulap cu oglindă este un corp încăpător, modern și creează iluzia de spațiu mai generos. Alege piese minimaliste pentru a fi mai ușor de integrat în orice tip de decor. Mai poți avea în vedere și masca pentru mașina de spălat cu corp suspendat ori un dulap de baie suspendat pentru rufele murdare.

Investește în carcase de mobilă pentru a-ți ușura munca și a executa proiectele de amenajare mai repede

Sursa foto: Unsplash.com