Mic ghid pentru alegerea lenjeriei de hotel

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurihotel, lenjerie de pat
Ultima actualizareVineri 11 septembrie 2015
Vizualizari1162

Voteaza & Distribuie

Descriere

Timp de secole, lenjeria a fost folosită pentru o gamă largă de necesităţi, mai ales că am evoluat din multe puncte de vedere, de la servicii şi până la igienă. Materialele lenjeriilor de pat derivă în mare parte din in şi ani de zile denumirea din latină de Linum a fost folosită pentru a da nume unei anumite lenjerii. Astăzi, lenjeriile de pat din in sunt considerate unele dintre cele mai vechi materiale textile din istorie, iar ca prim factor în rezistenţa unei lenjerii este şi longevitatea. De la procesul de fabricaţie şi până la utilizare, lenjeria este într-un continuu proces consumator de timp, dar totuşi este la modă, este extravagantă şi superbă.
Deşi utilizarea lenjeriei de pat din in s-a schimbat dramatic în timpul anilor, elementul de bază al acesteia, inul, a rămas la fel şi în industria confecţiilor, fiind utilizat la scară largă în producerea unor numeroase ţesături pentru prosoape, feţe de masă, şerveţele sau articole vestimentare. De asemenea, inul a fost utilizat pe scară largă în confecţionarea articolelor de îmbrăcăminte pentru femei, fiind o cerere în creştere pentru astfel de materiale, exemplificând un simbol al luxului şi al statutului social.

Lenjeriile de pat şi ţesăturile utilizate
Hotelurile cu prestigiu utilizează în mare parte lenjerii de pat de lux, fie că sunt confecţionate din satin, in sau din bumbac, tocmai pentru a oferi clienţilor cel mai bun tratament. Odată ce se alege un hotel pentru odihnă, acesta trebuie să îndeplinească şi cerinţele de siguranţă, confidenţialitate, confort şi relaxare. Cel mai bun confort, împreună cu cel mai bun somn de odihnă înseamnă şi lenjerii de pat hotel standard, minibar, televizor, pat confortabil, piese de mobilier şi facilităţi extra.
Ţesăturile utilizate de către hoteluri pentru a-şi respecta clienţii sunt cele din bumbac, cânepă sau materiale din fibre naturale, care sunt un principiu important în deservirea oaspeţilor, tocmai pentru că optează pentru lenjerii de pat în funcţie de termenul de valabilitate, rezistenţă şi flexibilitate. Deşi sunt extrem de confortabile pentru clienţi şi pentru personalul de curăţenie, aceste lenjerii de pat sunt un articol intim pentru fiecare dintre oaspeţi şi trebuie privit întocmai aşa. Intimitatea lor înseamnă că se pot învălui oricând în ceea ce înseamnă fineţe, bun gust şi delicateţe. Un somn este întotdeauna mai bun dacă lenjeria de pat este curată, fină, moale şi delicată cu pielea.
De multe ori se pune întrebarea cum se ştie dacă lenjeria este autentică, de încredere şi de calitate. Calitatea unei lenjerii de pat pentru hoteluri este măsurată în funcţie de indicatorul GMP şi anume grame pe metru pătrat. Cu cât greutatea ţesăturii lenjeriei este mai mare, cu atât se apropie mai mult de perfecţiune. Un nivel mai ridicat de 600 GMP indică o lenjerie de lux, super absorbantă şi cu materiale de o calitate superioară, iar un nivel mai mic de 140 GMP nu este deloc de o calitate bună şi trebuie ignorat pe cât posibil. Lenjeria de pat cu niveluri mici ale indicelui GMP pierde părţi integrale din ţesătură de fiecare dată când este curăţată şi nu asigură nici pe departe un somn liniştit.