Matrix

Matrix

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriKeanu Reeves, Laurence Fishburne
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari933

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: The Matrix
An: 1999
Durata: 136 minute
Regia: Andy Wachowski, Lana Wachowski
Scris de: Andy Wachowski, Lana Wachowski
Actori: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss
Gen: Actiune, Aventura, Science Fiction

Thomas Anderson (Keanu Reeves) duce o viata dubla. Ziua, ca simplu angajat, impartaseste viata de zi cu zi a milioane de birocrati anonimi,cu  ochii lipiti de monitorul calculatorului, sub ordinele exigente ale superiorilor. Noaptea, sub pseudonimul “Neo”, devine hacker si-si creeaza propriile programe prin care sporeste delictele informatice.

Alternand cele doua lumi, Neo este tulburat de vise stranii. Mesaje criptate, provenite de la un anume Morpheus (Laurence Fishburne), il invita sa mearga dincolo de aparente, sa rupa lanturile si sa descopere teribilul adevar: realitatea este de fapt o simulare imensa generata de Matrice pe computer. Masinile au preluat intr-adevar controlul Pamantului si omenirea este redusa la sclavie. Se folosesc de iluzia virtuala pentru a-i tine pe oameni sub control si pentru a extrage energia vitala din corpurile lor.

Pentru Morpheus, indoiala iese din discutie: Neo este “alesul”, legendarul eliberator capabil de a conduce infrangerea masinilor. Sub tutela mentorului sau, Neo invata treptat sa se emancipeze si isi dobandeste rapid cunostintele, viteza si forta fizica necesara pentru lupta sa.

Impreuna se lanseaza intr-o lupta impotriva Matricei si a agentilor sai.