Marile sperante

Marile sperante

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCharles Dickens, Jason Flemyng, Mike Newell, Ralph Fiennes
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1181

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Great Expectations
An: 2012
Durata: 128 minute
Regia: Mike Newell
Scris de: Charles Dickens, David Nicholls
Actori: Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes, Jason Flemyng
Gen: Drama

Marile Sperante este o drama realizata dupa romanul cu acelasi nume scris Charles Dickens. Filmul este regizat de David Nicholls si ii are in rolurile principale pe Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes si Jeremy Irvine. Marile Sperante descrie viata unui orfan sarac pe nume Pip care brusc devine getleman cu ajutorul unui binefacator necunoscut.

In film, existenta modesta a lui Pip este marcata de doua evenimente: intalnirea, intr-o seara, in cimitirul localitatii natale, cu un condamnat pe care il ajuta sa scape de urmaritori si vizitele saptamanale la ciudata domnisoara Havisham, de a carei fiica adoptiva, Estella, este indragostit. Soarta lui Pip ia o intorsatura neasteptata in momentul in care binefacatorul sau secret ii doneza o avere. Baiatul se muta la Londra, unde incepe o viata noua, plina de sperante marete, departe de inceputurile sale umile.

Desi Pip lupta pentru a deveni un gentleman din clasa superioara britanica, el continua sa fie chinuit la nesfarsit de frumoasa Estella. Doar foarte tarziu Pip ajunge sa invete adevarul despre el insusi si iluziile sale.