Pacientul Englez

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriJuliette Binoche, Kristin Scott Thomas, Michael Ondaatje, Ralph Fiennes, Willem Dafoe
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1506

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: The English Patient
An: 1996
Durata: 162 minute
Regia: Anthony Minghella
Scris de: Michael Ondaatje, Anthony Minghella
Actori: Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe, Kristin Scott Thomas
Gen: Romantic, Drama, Razboi

Pacientul Englez este o drama romantica regizata de Anthony Minghella. Filmul este inspirat de romanul omonim scris de Michael Ondaatje. Actiunea peliculei este plasata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si aduce in lumina o tragica poveste de dragoste, folosind tehnica flashback-urilor.

Un barbat necunoscut, desfigurat de arsurile grave ce le-a suferit este ingrijit intr-o manastire abandonata din Italia de o asistenta de origine canadiana numita Hana (Juliette Binoche). Printr-o serie de flashback-uri, pacientul dezvaluie ca este, de fapt, un geograf maghiar pe nume Laszlo de Almasy (Ralph Fiennes) care realiza harti in desertul Sahara pentru Societatea Geografica Regala. Almasy o intalneste pe Katharine Clifton (Kristin Scott Thomas), sotia lui Geofrrey Clifton (Colin Firth), care se alatura misiunii cartografilor in desert. Almasy se indragosteste de Katharine si cei doi incep o aventura in secret.

Intre timp, in prezent, Hana primeste vizita lui David Caravaggio (Willem Dafoe) la manastirea abandonata. Caravaggio a pierdut un deget in razboi si dezvaluie pacientului motivele pentru care a trecut printr-un asemenea chin. Deloc intamplator, tragediile fiecaruia dintre personaje se intrepatrund si sunt dezvaluite in final.

In paralel cu evocarea povestii de dragoste dintre Almasy si Katharine, pelicula aduce in lumina delicata idila amoroasa care ia nastere intre Hana si Kip, un genist indian din Armata Britanica. O serie de evenimente tragice din viata Hanei au facut-o sa creada ca oricine se apropie de ea emotional va muri, prin urmare meseria de genist a lui Kip aduce multa tensiune in relatia lor.